Entreprenörskap och inhemsk disharmoni

Det uppstod en prestationsförmåga på affärsfronten under de senaste tio dagarna och jag kände mig bra med rytm och fart. Detta var färgat av oro eftersom det löpte parallellt med detta var den eskalerande upplösningen av förhållandet med vår egenföretagare deltidsfamilj som blev alltmer chippy och fick oss att känna oss obekväma i vårt hem. Det slutade med att hon lämnade utan föregående meddelande, meddelade i ett e-postmeddelande (först efter att veckans pengar hade överförts till hennes konto) och vid den tiden var jag ganska lättad. Samma dag, eftersom allt detta bubblade till en crescendo, gick min rygg medan jag satt vid min dator. (Att skriva detta har påmint mig att luta mitt bäcken och suga in djupa, mina magmuskler). åh! och att jag måste springa iväg för ett nytt fysiomöte. Tillbaka om en timme ...


CitatIntervjuer för barnflickor från childcare.co.uk och jag hittade en som gjorde en prövning på fredagen, hon jagade mig för att kontakta tidigare arbetsgivare den helgen och hennes referenser checkades ut. Medan jag hade en irriterande niggle, att hon var för bra för att vara sant och sa lika mycket till min man, kände jag mig lite självbelåten att min "superkvinnas" förmåga hade lett till relativt lite störningar i min verksamhet. Hah! Hon började på måndagen, anlände 20 minuter för sent (ovanligt för en första dag men jag sa ingenting trots att nippeln steg) och 50 minuter senare skickade hon mig en text (när jag satt i rummet ovan) för att säga att barnet var i henne säng och hon hade lämnat huset för en nödsituation och skulle inte komma tillbaka! Jag kan inte tro (läs Victor Meldrew-upprördhet) att någon skulle göra något sådant. Jag tror att hon erbjöds ett annat jobb och var för generad för att erkänna det. Tillbaka till intervju och inte så självbelåten nu. Stopp, start, stopp, start är svårt att hantera mellan att ta hand om barnet, intervjua och delta i sina lektioner som apmusik, rimtid och babyyoga, mina fysiomöten och min mamma på sjukhus. Min tallrik sprang över med livets små utmaningar. Det innebar fler kvällskift ofta fram till 02:00 för att hålla arbetet med mitt integrerade hudvårdsmärke igång men jag vet att jag inte är den första som gör det här. Min mamma brukade alltid säga 'Där det finns en vilja finns det ett sätt'. Du kommer snart in i flödet av att organisera alla uppgifter som telefonsamtal som måste göras under traditionell arbetstid, när barnet har en tupplur under dagen och behåller alla tunga administratörsuppgifter och e-postsvar mitt på natten. Jag hittade en ny barnflicka på deltid och det kändes bekvämt omedelbart. Hon ska börja om några veckor och i processen hittade jag någon annan som behövde tillfälligt arbete för att fylla i tills dess och är en underbar person som älskar barnet. Lättnadens suck kommer inte att vara helt fullständig förrän Nxxxx faktiskt börjar och stannar längre än en timme ..... Låt mig veta om du har haft liknande utmaningar och hur du övervunnit dem.

Barnomsorg

 Rekommendera - childcare.co.uk om du, som jag, inte har råd med barnomsorgsavgifter, men gör noggranna kontroller och tar referenser.

Lektion - Om det känns för bra för att vara sant är det förmodligen det. Lita på dina instinkter.

Lektion - se till att du har en supportstruktur runt dig som ger dig odelad tid på verksamheten åtminstone en del av veckan. Bortsett från barnflickan på deltid, tar mina föräldrar hand om barnet en dag i veckan.

Lektion prioritering är avgörande så att du håller 'arbetstid' kommunikation igång och håller dig på rätt spår. Jag kör en "att göra" -lista där jag lyfter fram prioriteringar och skickar mig påminnelser via e-post.

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras