FREE SHIPPING: UK Orders +£45 & INT +£100

Warpaint Intervju: 10 frågor med Maleka Dattu

Warpaint Intervju: 10 frågor med Maleka Dattu

Entreprenör. Icke-konformist. Feminist. Visionär. WOC.

Har du någonsin undrat vilken typ av galen du måste vara för att skapa och starta ett varumärke på den mycket konkurrenskraftiga skönhetsmarknaden? Detta är inte en annan upplyst historia om kvinnlig entreprenörsperfektion. Läs vidare förChristina AristodemouSin uppriktiga och verkliga redogörelse för en kvinna med en vision - makten bakomMERUMAYA® Effektiv hudvård.

 Christina Aristodemou

Att se ut som jag tog mig också ner på gymnasiet. Ironiskt nog, så mycket som jag älskade de spel och sporter som ingick i gymmet, kände jag mig inte alltid bra under eller efter dem. Det värsta var när jag var tvungen att springa över ett öppet fält med en massa tunna och smidiga tjejer. I ett försök att undvika

Jag kom i kontakt med min långvariga mentor och vän, Maleka Dattu, som jag träffade när jag var 20. Hon intervjuade mig för en inträdesposition i PR (jobbet som varje ung tjej drömmer om att få) och lade mig genom mina steg, tittar bortom det ytliga när hon bedömde eldnivån i magen, letade efter passion och villig framför allt annat. Hon förkroppsligar passion och energi och hennes standarder är höga.

Även på juniornivå uppmuntrades jag att ha en åsikt och fick möjlighet att lysa. Hon tog sin roll som coachning och utveckling av teamet till nästa nivå och lärde oss att ha ett tillväxttänkande, vara '' möjligheter '', självsäkra, djärva och inte frukta misslyckande, långt innan det var trendigt eller en del av Ted Talks .

Hennes ord, "Om vi ​​kan få en man på månen, är allt möjligt," kommer alltid att spela i mitt sinne. Hon skulle uppmuntra oss att gå för det och när vi vacklade skulle försäkra oss om: 'Vad är det värsta som kan hända? Om det är fel kommer det inte att sätta detta företag på knä; det kan troligen ångras eller ändras. ”

Hon hade alltid en entreprenörsanda; var alltid en non-conformist och skulle alltid säga ”Varför inte?” snarare än ”Varför?” Det är anledningen till att hon kunde göra Origins UK till den mest framgångsrika marknaden i världen och det har aldrig nått samma höjder sedan hon lämnade. Om du förstår henne lite vet du varför att prova hennes produkter kommer att utsätta dig för några av de bästa där ute och varför jag är tvungen att berätta om MERUMAYA® Effektiv hudvård och kvinnan bakom den.

Hon lämnade skolan för att studera Frisör & skönhetsbehandling utan att fullfölja sina A-nivåer, till sina föräldrars takskrapande skräck. Hon ympade, lärde sig sitt hantverk, finslipade sina färdigheter, precis som alla jobbiga sminkartister där ute. Efter fyra års arbete för en kvinnlig entreprenör landade hon på Clinique och så började en 21-årig karriär vid Estee Lauder företag som kulminerar i Senior Vice President & GM i Nordamerika med massor av kampanjer däremellan. Hennes arbetsmoral och körning var över det normala och att vara en WOC innebar att hon var tvungen att vara en betydligt bättre artist än sina kamrater för att bli befordrad. Det skrämde henne inte.

Vad fick dig att lämna en framgångsrik företagskarriär och anta utmaningen att lansera ett hudvårdsmärke på en sådan konkurrensutsatt marknad?

Behandlingstoner

Jag ville ha mitt eget varumärke och få sparken efter 21 års lojal tjänst (lång historia), gav mig drivkraften att göra mer förändring och ta fler risker i livet. Jag hade inget annat val än att ta den förödande och djupt sårande upplevelsen och göra den till en möjlighet. Jag bestämde mig för att vända alla de avskyvärda sakerna jag hade sett i företagslivet som inte gick med mina värden av integritet på huvudet och kombinera med alla de fantastiska saker jag hade lärt mig att skapa varumärket, Our Face Values. Specifikt satte jag kunden helt centralt i alla beslut: inkludering, mångfald och meddelandet att #skönhet har innan det ens var en sak; kick-ass formler som fungerar utmärkt och får dig att känna dig mer självsäker; ingen marknadsföring snurra, över anspråk, över förpackningar, rädsla mongering eller budskap om perfektion / felfri - bara ärlighet och integritet i kommunikation. Jag var och är fortfarande på uppdrag att bevisa att det är möjligt att vara ärlig i affärer och ändå lyckas.

Vilken är den största stegförändringen mellan att vara i företagsvärlden och att driva ditt eget företag?

Jag har alltid arbetat mycket långa timmar; skillnaden är att jag som företagsägare känner att varje nervändning alltid är påslagen och att det är janglande intensivt. Att riskera alla pengar jag hade i världen och mitt barns framtid är en stor sak och orsaken till mycket oro. Att inte ha en PA eller ett team betyder att engagera sig i vad som känns som minutiae och du måste sluta släppa din energi. Det betyder också att du inte längre svänger åt vänster eller tar ett 5-stjärnigt liv. Det finns en ständig känsla av osäkerhet och allt stannar hos dig. Uppsidan är att kunna arbeta runt mitt barns behov och vara närvarande för henne i viktiga ögonblick. Man förväntas inte svara ”Hur högt?” När VD för företaget säger ”Hoppa”. Och naturligtvis, om jag lyckas i mitt arbete, chansen att skapa ett arv som lever bortom mitt eget liv.

Vad var det största som inte var förhandlingsbart när vi lanserade Merumaya®?

Vi var tvungna att vara helt tro mot köparen som kanske arbetade en hel dag, bara för att köpa mitt serum. Det innebar att göra rätt saker konsekvent på alla områden, med början med våra formuleringar. Massor av kliniskt testade aktiva ingredienser i koncentrationer som har visat sig fungera och leverera löftet. Det har beskrivits som ett varumärke med produkter tillverkade för Skintellectuals ett decennium innan termen till och med myntades, tillsammans med kommunikation som lyfter en kvinnas självförtroende. Jag sa alltid till varje person som arbetade för mig, ”Låt den kvinnan må bra om sig själv och du har henne för livet, plus att du kommer att känna dig bra om dig själv för att ha gjort det för en annan person”. MERUMAYA® är min plattform, för att uppfylla mitt livs öde, för att hjälpa kvinnor att känna sig mer självsäkra, så de fattar bättre livsbeslut som påverkar alla andra kvinnor runt dem och jag hoppas att vi en dag kommer till en plats med sann jämlikhet för alla.

Vilket är det mest värdefulla rådet du kan ge någon som överväger att lansera ett nytt varumärke?

Retinolbehandling

Jag hår tre!

Känn din produkt / tjänsts skillnad och kunna säga vad det är i en mening. Jag kämpar fortfarande med den ena meningen. Jag är på ingen BS. Ingen dom. Bara STOR hud och förtroendet att vara ditt sanna jag!

Underskatta försäljningen, överskatta kostnaderna och planera att vara olönsamma två gånger så mycket som din första uppskattning. Det dröjde sju år innan jag gick sönder för att överraskande, att vara ärlig och prissätta rättvist, inte skär igenom bullret från överlovande, glitz och BS.

Det finns inget utrymme för stolthet. Du måste vara beredd att be om hjälp; vädja och använd valpögon, om det behövs.

Din signaturstil och hörnstenen i Merumaya® är ingen BS-strategi och du har myntat termen "Beauty Full Bullshit." Vilken är den största massan av BS som du har sett under dina många år i branschen?

Jag tror att kvinnor som undviker förtroendet snarare än byggt upp. Kommunikationen har manipulerat oss och påverkar hur vi känner oss själva.

Din tagline är #beautyhasnoage och fokus ligger på ungdomlig åldrande snarare än anti-åldrande. Vad är din inställning till åldrande i en värld som är besatt av filtrering?

En tonåring borde inte känna sig utesluten eftersom de inte är tillräckligt vackra eller vara deprimerade på grund av akne. Vid 30 bör det inte säljas efter datum för kvinnans skönhet. Vid 50 år behöver vi inte följa andras uppfattning om vad som är lämpligt för vår ålder och från och med 70 bör vi inte vara osynliga; vår skönhet och vishet bör vördas. Jag ser skönhet i varje person jag tittar på, men det beror på att jag gör en punkt för att leta efter den och det kan alla också.

Kvinnor måste bygga förtroendet tidigare i livet för att inte följa, säga nej, inte oroa sig för vad andra kommer att tänka eller skratta åt. Vi måste bli bekväma med att vara unikt perfekt ofullkomliga.

Hur lång tid tog det att starta ditt varumärke?

Jag forskade, planerade, omgav mig med de bästa kosmetiska forskarna och professorerna och gjorde formler i 2 ½ år innan jag lanserades. En källa av kärlek har gått in i detta varumärke. Varje bit av det har mitt DNA i sig (inte bokstavligen) - min erfarenhet, min kunskap om hud och hudvård, mina lärdomar, mina värderingar av integritet, min förståelse för vad det är att vara kvinna och mitt engagemang för att hjälpa andra kvinnor att övervinna frågor jag har ställts inför i min karriär som ras, kön, ålder, att känna mig mer självsäker, min sanna kärlek till skönhetsindustrin och mänskligheten.

Vad är din varumärkesfilosofi?

Minsta antal effektiva produkter på kortast möjliga tid så att du kommer ut och LIVE!

Skapa minnen. Jag lovar dig att på din dödsbädd kommer du inte att undra om du hade haft ett lyckligare liv om du hade roterat 17 serum, gjort upp Julia Roberts ansikte eller haft en Gucci-sminkväska. Du önskar att du hade haft mer sex, älskat mer, förlåtit mer, skrattat mer och hjälpt fler människor när du kunde, etc.

Hur bestämde du dig för vilka produkter som ska ingå i din serie?

Olämplig inflammation är kärnan i hudens åldrande, akne / fläckar, känslighet / rosacea. Produktserien var att hantera allt detta. Ta itu med hudens åldrande medan du inte förvärrar akne. Ta itu med akne samtidigt som du inte orsakar hudskador, vilket skulle visa sig vara tecken på åldrande under kommande år. Och genom allt, ladda med antiinflammatoriska medel, så att även känsliga skinn kan dra nytta av mycket aktiva formuleringar utan att förvärra känsligheten.

T.ex. Cleansing Balm är inte en kategori som jag uppfann men jag tänkte på alla sätt jag kunde göra det bättre än vad som erbjuds:

  • Använd söt mandelolja istället för tunga vaxer som bivax och petrolatum.
  • Undvik att slösa bort "uppvärmning" och därmed inga igensatta vaxer. Sparar cirka 45 sekunder per rengöring.
  • Bärbar i ett rör och mindre förpackning som burkar med dubbla väggar i kartonger och sedan celloförpackade.
  • Priset är mindre än hälften av alla ledande märken för rengöringsbalsam.
  • Tillverkning i Storbritannien för att hjälpa till att rädda jobb i vårt land.
  • Signature Essence Blanda för att höja förtroendet och känslorna av lycka medan du tar bort sysslan från rensningen.
  • Lägg till antiinflammatorisk för att lugna när du rengör (ofta det mest aggressiva steget i en hudvårdsrutin).

Du rekryterade inte en utan fyra ledande experter och forskare när du lanserade MERUMAYA®, vilka produkter är du särskilt stolt över?

 
Merumaya
Ikoniskt ungdomsserum är varumärkets hjärtslag och om du bara köper en produkt borde det vara det. Men köp mer än en tack.
Merumaya
Smältande rengöringsbalsam är kroken i varumärket. Den du försöker om du är tveksam.
Merumaya
Intensivt ungdomlig ögonkräm ja, du bör använda en ögonkräm som är formulerad så här. Det går utöver din fuktighetskräm.
Merumaya
Retinol Resurfacing Treatment eftersom det är skonsamt, långsamt släpps ut i huden så bra för även känsliga skinn eller retinol scaredy-katter att använda dagligen.
Merumaya
Ungdomsbevarande fuktkräm SPF20 har haft så mycket validering från ledande, och vad jag anser vara sant, skönhetsexperter.
Merumaya
Behandlingstoner med C-vitamin(AM) &Mild exfolierande toner(PM) använda dem och se.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart