FREE SHIPPING: UK Orders +£45 & INT +£100

Ett råd för dem som lider av psykisk sjukdom

Ett råd för dem som lider av psykisk sjukdom

Det är medvetenhetsveckan för psykisk hälsa - även om du bara tittade på statistiken skulle du inte gissa att det här är en fråga som vi alls behöver öka medvetenheten om.

Mental Health Awareness Week

Det verkar galet att en sådan vanlig sak ofta fortfarande sveps under mattan och inte talas om, även om det är lätt att se anledningen; Det finns fortfarande en enorm stigma kopplad till psykisk sjukdom. Trots att en av fyra lider av en, en femtetror att "en av huvudorsakerna till psykisk sjukdom brist på självdisciplin och viljestyrka".

Att ändra negativa attityder till mental hälsa är ett ämne som ligger mitt hjärta när jag själv har lidit av ångest och depression (för att inte tala om vänner och familj som också har upplevt psykisk sjukdom). Så jag ville dela några råd som verkligen har hjälpt mig och som också kan hjälpa dig.

Även om det kan tyckas påtagligt uppenbart, är tipset jag vill ge vidare att behandla själv hur du skulle behandla dina vänner.

Speciellt med tillstånd som ångest och depression kan ditt huvud fyllas med den negativa rösten som säger att du inte är tillräckligt bra. Jag minns att jag hatade mig själv för att jag kände mig så låg när jag inte hade något att vara ledsen för. Jag hade fantastiska vänner, en underbar familj och utmärkta betyg på ett prestigefyllt universitet. På papper borde jag vara glad. Jag kände mig så intensivt skyldig att människor som var mycket sämre än jag kunde lyckas förbli glada och starka, när jag knappt kunde gå ut ur sängen för att gråta av absolut ingen anledning. Jag kände mig självisk och svag och dum. Det fick mig att hata mig ännu mer.

 

Mental Health Awareness Week 2017Självklart inte. Jag skulle vara fylld av medkänsla och förståelse och berätta för dem att känslan av det är en del av sjukdomen. Jag skulle göra allt jag kunde för att hjälpa dem att komma tillbaka och känna sig som de själva igen. Det är vid den tidpunkten som min rådgivare sa till mig: "Om det är så du skulle behandla en vän, borde du också behandla dig själv".

Det är definitivt lättare sagt än gjort, men jag kan ärligt säga att det har hjälpt mig massivt. Det kan vara så enkelt som att korrigera en kritisk tanke, eller det kan utvidgas till att ta sig tid att göra saker som du tycker om (mer om det i mitt nästa blogginlägg). För mig åtminstone tar det mig tillbaka till verkligheten när jag går vilse i ett huvud fullt av bekymmer och negativa känslor. Det tvingar mig att få lite perspektiv och påminner mig om att jag bara är mänsklig och helt ofullkomlig som alla andra som jag älskar.

Jag hoppas att du kanske kommer att hitta detta råd användbart, men jag skulle gärna höra om dina erfarenheter och råd som har hjälpt dig att hantera psykisk sjukdom. Ge oss en kommentar så att vi kan öka medvetenheten om den här frågan som påverkar så många av oss.

Snällaste,
Rosie

Referenser

http://healthsurvey.hscic.gov.uk/media/37739/HSE2014-Ch2-Mental-health-problems.pdf

https://www.mentalhealth.org.uk/sites/default/files/fundamental-facts-about-mental-health-2016.pdf

Spara

2 comments

  • Hi I am not filling well I just fill left alone and don’t no what to do also I been work last 15 years working last October bully & harassment from work and my employee not done any thing after I been in depression still I am no filling well I am crying when I was alone and fill like sucide. Thank for my wife and family support Lott . Please if any thing about sucide not right because day after onther day . All the best also talk to friends &family if u got any filling about sucide . Thank

    Arri
  • Thankyou Rosie for sharing your feelings.I can empathize with your story.Currently feeling the same low mood,irritable and weak.I have no reason to feel this way.Talking is difficult as you feel a burden and feel it’s ‘boring’ even to me that I feel this way as I have for much of my life.It’s good advice to be kinder to ourselves,but difficult with the ‘haze’ of negative thoughts.Thanks again for sharing.

    kelly

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart