KUNDEN ÄR KING - en attityd för framgång - kartonger och etiketter

The Customer är kung brukade vara en fras som vanligtvis används i Storbritannien och under starten av mitt företag, MERUMAYA Integrative Effective Hudvård, har det funnits tillfällen då jag önskat att det återigen skulle bli utbrett en attityd. Även om det inte betyder att kunden alltid har rätt, betyder det att de bidrar till dina intäkter och rykte och bör värderas och få dem att känna det. När du startar ett företag är kvaliteten på tjänsten (eller bristen på den) avgörande för din framgång eller kan sätta dig på kanten av ett misslyckande. Under de inledande diskussionerna med leverantörer av tjänster eller komponenter till min hudvårdsverksamhet var jag på förhand med mina förväntningar angående kvalitet, miniminormer, tidsramar, säkerhetskopieringsdata och forskning, pris och allmänt stöd. Jag har upptäckt att detta inte alltid garanterar att leverantören levererar enligt överenskommelse och detta har orsakat vissa problem under vägen. Till var och en av dem sa jag två saker (bland andra)

1. 'Jag vill arbeta med människor som kommer att känna sig som hedersmedlemmar i mitt företag; som personligen investeras i min framgång 'och

2. 'Tjäna på alla sätt pengar från mig, men tjäna mindre på mig, åtminstone initialt, för att hjälpa mig komma igång och återge mitt stöd för brittiska affärer - inte åka utomlands som så många gör. I gengäld, förutom de pengar jag betalar och långsiktiga affärsutsikter, skulle de som gör ett bra jobb för mig få mina rekommendationer och jag blir ofta ombedd att få mina åsikter och erfarenheter från olika leverantörer. Idag skulle jag vilja känna igen två leverantörer och förklara varför de får min fortsatta verksamhet, hänvisningar och allmän rekommendation. Jason Short och hans team skapar kartonger i många sektorer från mat till doft. Sedan jag besökte deras anläggning vet jag att deras är en stor verksamhet, men när jag först träffade dem var mitt intryck av ett litet företag. Detta illustrerar den personliga "känslan" av interaktionen med detta företag; geni. Deras kartonger är bra, men det förväntas och bör inte betraktas som något utöver - allt för ofta tycker vi att någon som gör sitt jobb är exceptionell - det är det inte. Andra saker de har gjort är exceptionella och anledningarna till att jag rekommenderar dem;

A) Innan jag ens registrerade mig gjorde de mycket arbete som de inte debiterade för, vilket hjälpte mig att starta om

B) När de prissatte jobbet bad jag dem att göra bättre. De prissatta igen och jag utmanade dem att hitta ett sätt att göra det bättre utan att kvaliteten på kortet minskade. De använde sig verkligen (ingen läppservice här) på den här utmaningen och erbjöd mig en lösning inom kompositrycket som krävde fler kartonger men till samma pris så att jag kunde använda dem för nästa körning men göra hela jobbet lite mer kostnad -effektiv.

C) De förstod från början bildkraven för ett skönhetsmärke

D) När en tredje part gav dem felaktiga mått spenderade de inte all sin tid på att gräva ut och skicka e-postmeddelanden för att motivera skulden. De gick vidare med jobbet att göra om artikeln med vetskapen att de skulle reda ut vem som betalade för det efteråt - de satte mig och tidpunkten för min lansering först i detta kritiska ögonblick. På deras prestationer hittills tvekar jag inte att rekommendera dem till alla som behöver kartonger av god kvalitet. Människor som försöker vinna affärer är ofta riktigt trevliga men jag måste säga att Martin Hughes från Royston Labels är den verkliga affären - det här var ingen försäljningshandling. Jag visste att de är ett stort företag och ändå har de fortfarande attityden till ett mindre företags kundservice. Vid första förfrågan tog de mig, en okänd, på allvar, för att möta mig och följde flitigt efteråt vilket inte är så vanligt som det borde vara. Jag rekommenderar dem för att;

A) det andra företaget jag träffade skickade mig tomma etiketter i min Pantone-färg men Martin skickade mig provetiketter med hjälp av mitt konstverk så att jag kunde applicera på mina förpackningsprover och se hur det skulle se ut

B) De gav goda råd med massor av faktiska exempel för att visa mig effekterna.

C) De citerade flera gånger utan så mycket som en tsk!

D) När Martin hämtade sitt arbete på en lördag, tog han gärna mitt samtal

E) När Martin åkte på semester, var Kirsty som tog över, mycket fullständigt informerad om att fortsätta arbetet och vidare, var snabb att komma tillbaka i frågor som hon behövde intern hjälp med.

F) Efter att ha gått med på prissättning och kvantiteter gick jag tillbaka en gång till med ett förslag att öka etiketterna avsevärt (sänka priset per etikett) med relativt liten eller ingen ökning av den totala kostnaden och han tog sig tid att beräkna och kom tillbaka och accepterade alla men en för vilken han hade ett alternativt förslag - återigen, ingen läppjärn här. Båda har varit riktigt öppna för att förklara sina processer, var deras kostnader är och tillhandahålla allmän "utbildning" inom sitt expertområde. Ett vanligt inslag i båda är att trots min vänliga natur, mitt intresse för dem personligen, inte har förväxlat detta med deras professionella ansvar och ansvar. Det faktum att de har gett mig förmånlig prissättning och är en av deras minsta kunder har inte heller använts som en ursäkt för att ge mig en lägre kvalitet eller tjänst och jag respekterar och värdesätter allt de har gjort. Om du letar efter dessa tjänster skulle jag definitivt rekommendera att du inkluderar dem i ditt val av tre, för att anbud för ditt arbete. Om du tar med dem till följd av min rekommendation, vänligen meddela dem det. Du kanske kommer ihåg från mitt första inlägg någonsin att en av mina avsikter att skriva en blogg var att hjälpa andra nystartade företag, inte bara inom hudvård och jag hoppas att mina rekommendationer kommer att hjälpa dem, liksom de leverantörer som jag lyfter fram i detta och kommande inlägg.

Lektion: Var tydlig om arbetets omfattning och dina personliga förväntningar på servicenivå när du ger dig en kortfattad beskrivning. Skriv det skriftligt så att du kan mäta mot de överenskomna standarderna

Lektion: Var inte rädd för att hålla människor enligt de överenskomna standarderna; oavsett pris du avtalade betalar du för det.

Lektion: Gör ditt löfte om att stödja dem tillbaka om de levererar enligt överenskommelse, hur galen du än är.

Lektion: Ha en reservplan för en alternativ leverantör om en inte fungerar.

Lektion: Om du är leverantör; lyssna på kravet, lova inte för mycket, leverera mot begäran inom den överenskomna tidsramen, ta ansvar (och be om ursäkt) när saker går fel, förklara orsakerna utan att försvara och skylla på andra och presentera en lösning, visa samma mottaglighet när saker går fel som du gjorde när du slog till jobbet. När saker går fel och de kommer då och då, hur du hanterar det är en fantastisk möjlighet att skapa en kund för livet och få fler hänvisningar; hanteras dåligt och du förlorar den kunden och alla som får höra om upplevelsen. Jag skulle gärna vilja ha dina kommentarer om det här inlägget; vänligen gör det på WordPress-kommentarerna nedan, under alternativet Facebook-kommentar. Tack

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras