Sömnbrist och din hud

Sömnbrist är det moderna livets plåga och vi bränner regelbundet ljuset i båda ändar. Här är några tips om hur du kan bekämpa effekterna av sömnbrist.

Jag är en av de människor som har lyckats överleva 6 timmar eller mindre under veckan med en sömn (före Yasmin) på helgerna. Jag har känt mig lite självbelåten att jag har de energinivåer som gör att jag kan göra det i så många år. Men med ny kunskap om hur viktigt det är med sömn för vår hälsa, att kontrollera vår vikt (jag har kämpat hela mitt liv), undvika för tidig hudåldring och till och med vår livslängd på spel, undrar jag ... Då slog livet mig några allvarliga kurvbollar detta år som har accelererat till 2017 och fortsätter att ta sin vägtull. Det är inte bara det att jag vid 54 års ålder har en 5-årig dotter och att jag startade ett företag för 4 år sedan där kampen för att överleva är otroligt full. Under de senaste två månaderna har båda föräldrarna haft tre besök vardera, till A&E i Harrow och stannat på sjukhusavdelningar. Det har inneburit att jag har varit i A&E till 5 am med bara 2 timmars sömn före arbete och dagliga sjukhusbesök. Min man hade också denna tredje operation sedan april på hans benbrott. Infektionen har kommit in i benet så kräver dagligt besök på sjukhus för att ha IV-antibiotika i 4 veckor. Och sedan, som om jag inte kämpade tillräckligt, fick jag diagnosen svår anemi och fick järninfusioner.

Så hur påverkade den allvarliga sömnbristen min hud?

När du är sömnberövad, här är en tendens att dricka mer alkohol, överge träning och äta mindre näringsrika take-a-sätt. Om det inte är markerat kan det också leda till depression. Låt oss inte glömma, under krig som hindrade fångar från att sova var en metod för tortyr. Vi kan gå längre utan mat än sömn! Gå in, ett allvarligt fall av mathet, fläckar, mörka ringar under mina ögon och torra ögon. Och linjerna i pannan har rotat sig! Min hud såg tömd, inget tecken på att det var tjockt att se och min hårbotten kändes tät. Jag känner att mitt hår torkades (blekmedel hjälper inte) och mina naglar blev spröttare, knäppte av vid minsta knackning.

Så här bekämpade jag de synliga tecknen på sömnbrist

 • Jag började bära en flaska vatten i handväskan för att se till att jag återfuktade inifrån och ut.

 • Jag använde ett dubbelt lager av Night Recharge Night Cream ™ innan jag gick till sängs. Det hjälper till att minska tecken på trötthet medan du sover och jag applicerade det direkt under mina ögon.

 • Jag drack varmt vatten med hackad färsk ingefära och färsk gurkmeja med en citronskiva. Ingefära och gurkmeja är utmärkta antiinflammatoriska medel och lugnar stressen i kroppen och huden.

 • Jag tog en tupplur på eftermiddagen på en dag i helgen.

 • På A & E-dagarna, när jag inte rengjorde ordentligt innan jag föll i sängen ..... Ja! det finns dagar då det är omöjligt att göra en ordentlig rengöring. Jag rengjorde kinderna och hakan och använde sedan Mild exfolierande toner ™ istället för en andra rengöring och inte ta bort ögon smink.

 • Jag bar den nyförpackade Koncentrerad fläckbehandling ™ med mig och applicerade fyra gånger om dagen på de fläckar som hade hämnat sig med hämnd.

 • Jag gjorde en cirkulär massage runt omloppsbenet med Intensely Youthful Eye Cream ™. Det får cirkulationen att gå, vilket för med sig syre och näringsämnen. Det tillsammans med Ginseng och Rhodiola Rosea hjälper till att minska mörka ringar.

 • Jag fördubblade mitt intag av Omega 3,6,9 oljetillskott. Jag använder fortfarande Skin Brilliance Supplements ™ som vi avbröt eftersom de hade gått efter försäljningen efter datum. Du kan använda andra kosttillskott.

 • Hår- och hårbottenbehandling med Allt överallt Skönhetsolja och exfolierande hud för att övervinna matthet.

 • Kvällen innan en hårtvättmorgon blötläggde jag mitt hår och hårbotten Allt överallt Beauty Oil ™. Jag tvättade ut den nästa morgon, min hårbotten kändes mindre stram och mitt hår blev mjukt och glansigt igen.

 • Jag använde Xailin ögondroppar, med hyaluronsyra, för att hålla fuktinnehållet i mina ögon, vilket hade blivit riktigt torrt och repigt. När du lider av sömnbrist är det sista du vill göra Lägg till till din att göra-lista.

sömnbrist för hudvård Allt ovanstående kan göras inom min vanliga rutin eller på språng. Så viktigt, när allt du vill göra är att komma under täcken i 48 timmar i rad.

Sömnbrist påverkar en enorm andel av den brittiska befolkningen. Även om det kanske inte är i den extrema skala som jag nyligen har upplevt, kan du ändå använda tipsen ovan (förutom att inte rengöras ordentligt, vilket måste vara en sällsynthet), för att kompensera för konsekvent låg sömnbrist. Det andra alternativet är att gå till sängs tidigare! Kan det vara din nyårsupplösning 2017?

Låt oss veta hur sömnbrist har påverkat dig, i kommentarerna nedan.

Spara

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras