Vanity vs Sanity. Obsessing om "anti-aging" kan innebära att du missar Living!

Jag vann ett samråd med en högprofil hudläkare och det värderades till £ 500. Min erfarenhet av hudläkare är lite ojämn för att vara ärlig, men jag var ganska glad att se den här. Lite bakgrund först ...

Under årtiondena har jag sett några hudläkare, både privat och på NHS, för akne. Det bästa jag någonsin har sett var professor Anthony Chu. På NHS har han en klinik vid Hammersmith Hospital och en privatpraktik i Chiswick, London W4. De privata dermen gick bara direkt för Roaccutane och ärligt talat, eftersom jag var i fertil ålder var jag bara för rädd för det.

Botox-injektionDet var innan botox till och med var en sak. Det tog ungefär tio år att tänka på det innan jag fick mitt första möte med Botox - jag var orolig för att injicera ett gift nära min hjärna. Om jag var tvungen att välja mellan min hjärna och utseende, var det definitivt hjärnan som vann kastet. Jag gick till en mycket berömd (mycket dyr) hudläkare. Det verkade som om varje skönhetsredaktör från tidningarna gillade honom, inte att någon av dem betalade för sina sessioner med honom. Som ett resultat utsågs han till den främsta "botoxmannen" i London. Jag var in och ut på 15 minuter och mitt banksaldo var £ 550 lättare.

Under nästa vecka eller så kollapsade en av mina ögonbryn. Jag försökte avfärda det i mina tankar och nästan skylla på mig själv (konstigt!) Tills min syster sa mitt i konversationen 'varför hänger ditt öga'? Att hon såg förskräckt och lätt tillbaka, chockade mig till verkligheten. Jag ringde Mr Botox och han var lite avvisande och sa att jag var tvungen att vänta 3 veckor. Jag kände mig lite som en fluga som hade svappats bort. En vecka senare hade det blivit värre så jag ringde tillbaka och han ringde in mig. Jag var besvärlig och kände mig skrämd, som om jag var tvungen att rättfärdiga mig inför honom (konstigare!). Han tittade på mitt ansikte, lämnade konsultrummet utan ett ord och kom tillbaka med en check för vad jag hade betalat honom. Jag hade avskedats. Det var så otroligt dålig efter vård som jag blev förolämpad av och att han inte gjorde något försök att rätta till frågan alls, än mindre ursäkta.

Harley Street, londonTillbaka till förra veckan. Jag gick in i konsultrummen i Harley Street och vi började med lite chattchatt. Derm återkallade mig vagt och jag var tvungen att säga att jag har ett hudvårdsmärke. Jag förklarade de medicinska frågorna jag har, medicineringen jag använder och att jag nu är i menopausen och att huden förändras / fungerar. Jag var väldigt angelägen om att höra vilka råd jag skulle få från en läkare och hudläkare och jag var angelägen om att lära mig, så att jag kunde ge några goda råd vidare till mina kunder. Detta är vad Derm rekommenderade.

  • Jag kunde ha lite botox mellan ögonbrynen för att mildra mitt uttryck
  • Derm föreskrev lite kräm för de fläckar jag har haft sedan jag blev menopausal. Ingen förklaring av vad det är, hur det fungerar, hur man använder eller under vilken tid. Bara det 3 månaders privata receptet och det vaga uttalandet att det skulle kunna göra mig mer känslig för UV-ljus.
  • En påse med produkter ingick i priset. Inte valt för deras relevans för min hudtyp, eftersom de var förpackade. Det fanns ingen förklaring vad de var, hur man använde eller varför de passade för mig

Retinol rekommenderades starkt med en koncentration på minst 1%, men jag fick veta att jag absolutmåste förbinda sig att hålla sig utanför solen. Jag sa att jag inte kunde förbinda mig att stanna ute i solen när jag var på semester. Jag älskar det terapeutiska värdet av att vara i solen. Jag gillar att fylla på D-vitamin. Jag gillar att se solbränd och glödande och behöver inte så mycket concealer / foundation. Jag gillar att kombinationen av sol och havssalt rensar upp alla fläckar. Jag gillar att vara lite bekymmerslös när jag är på semester. Slutligen är jag inte benägen att ge upp det eftersom mitt liv handlar om mer än bara mitt ansikte och hur ung det ser ut.

Maleka Holiday

Det betyder inte att jag inte vill se ut och vara så ungdomlig som möjligt, bara att jag inte vill bli besatt, med de 36 tum ansiktet och därmed glömma att leva. Har du märkt att människor som är besatta av sitt utseende tenderar att vara lite tråkiga? Jag vill inte vara rädd för att åldras, för att hindra mig från att engagera mig i nuet, skratta, leka i poolen med min dotter utan en hatt som skyddar mig, känna solens värme i ansiktet, den lugnande värmen som smälter bort problem och ren glädje. Jag älskar inte att den mörka fläcken på kinden blir mer uttalad när jag har solat. Jag är dock inte beredd att offra det nöje jag får för att undvika vad vissa märken säger att det är en brist.

Som sagt, jag använder riktigt bra hudvård (min!), Bär SPF 50 när jag solar och SPF20 för daglig användning hemma. Jag bär också Ikoniskt ungdomsserum under solkräm. Min ståndpunkt är att ungdomlig åldrande handlar om att engagera sig i livet och använda effektiv, tidseffektiv hudvård, så att du spenderar mindre tid framför en spegel och försöker återfå 'ung' och mer tid att leva varje minut du kan.

Oavsett om du är likasinnad eller beredd att gå längre för att bevara ditt ungdomliga utseende, är det absolut din val. Ingen dom från mig. På samma sätt, om min hud inte är lika tät eller elastisk, som någon som aldrig går ut i solen, döm inte mig snälla.

Berätta för oss i kommentarerna vad du tycker om Vanity vs. Sanity. Om några erfarenheter du har haft med hudläkare och några rekommendationer.

 

1 Comment

  • wow nice information. thanks for sharing it. good post.- best botox london

    Kulpreet Chahal

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras