Människor gör de mest fantastiska sakerna

Jag hade ingen aning om att den här bloggen snabbt skulle fånga uppmärksamheten hos så många människor och uppmana dem att nå ut och kontakta mig. Jag är mycket glad. Jag har fått ett antal svar som säger att det har varit inspirerande för dem vilket har gjort mig väldigt glad och två senaste händelser har varit fantastiska.

Jag kontaktades av någon som jag träffade för ungefär ett år sedan, i avsikt att säkra konsultarbete för företaget hon var anställd hos; låt oss kalla henne J. Vi hade träffats ett par gånger men det ledde inte till något betalt arbete. Hon mailade mig efter att ha upptäckt min blogg och frågade om jag skulle mentorera henne. Jag hade en av de ögonblicken där du vänder dig om för att se vem personen är, komplimangerad. Är det inte precis som en kvinna? J, om du läser detta, kan du snälla kommentera det här inlägget och låta mig veta hur du kom till bloggen, för jag glömde att fråga dig? Jag kommer att prata med J nästa vecka och se vad jag kan göra för att hjälpa.

Idag träffade jag någon som kontaktade mig förra veckan; vi kommer att kalla henne P. Ärligt talat visste jag inte riktigt vad mötet handlade om trots att jag tittade på hennes webbplats. Hon bad att träffas. Vi pratade i telefon och jag försökte upptäcka avsikten men blev borta. Vi ordnade att träffas kl. 18.30 (en fredagskväll), eftersom jag trodde att det skulle kunna leda till lite arbete. Jag har en fruktansvärd förkylning och var i streamingfasen så försökte skjuta upp mötet. Hon frågade om jag skulle träffas som planerat eftersom datumet var viktigt på grund av en vän. Jag kunde inte säga nej. Jag träffade P på Le Pain Quotidien och efter lite fumling blev det tydligare att hon hade upptäckt min blogg och startade ett företag med sin man och letade efter lite hjälp, råd och vägledning. Hon hade kommit förberedd med ett kort där det stod alla saker i min blogg som hade påverkat henne och ett par andra kort, kassamaterial, bok osv. Dessutom berättade hon att hennes goda vän hade lidit ett missfall igår vid 20 veckor (hennes andra) och skulle jag kunna ge henne ett hoppbudskap som skulle hjälpa henne att fortsätta i sin önskan att få ett barn. Så här är mina lektioner ...

Lektioner för kompisen (Jag menar verkligen inte att det låter pompöst så, tyvärr om det gör det) - vad som är menat för dig, kommer inte att gå av dig är inte tillräckligt. Du måste skapa en miljö för att underlätta. Jag försökte zink (för partner också), akupunktur med Gerad Kite och Zita West, gjorde inte avstå från allt roligt och leva mitt liv, fokuserade på de mycket positiva sakerna / människorna i mitt liv som visade tacksamhet och försökte göra dem ännu bättre och följde upp en frukostshow där Dr Hassan Shehata intervjuades med sin patient som hade lidit 19 efterföljande missfall och hans behandling hade resulterat i att hon fick en graviditet och fick sitt barn. Hur inspirerande är det? Dr Shehata arbetar privat och NHS. Gerad berättade för en vän till mig att när han först träffade mig var han tvivelaktig om mina chanser med tanke på min ålder etc. men blev slagen av min tro att det var möjligt att få barn och att det skulle hända. Jag säger inte att något av detta kommer att fungera för någon annan, men lektionen är att jag skapade en så positiv miljö för framgång som jag kunde. Hon bad mig skriva ett meddelande till sin vän på ett kort hon hade tagit.


Lektioner för hennes verksamhet som jag tror är tillämpliga på de flesta;

  1. Försök absolut att träffa så många människor som möjligt inom det område du går in på och få så mycket råd som möjligt, men här är saken; från dem som har lyckats och de som inte har det. Det finns mycket att lära av båda och då vet du vilka vanor du ska anta och vilka du ska undvika.

  2. Passion värderas enormt men blir ännu kraftfullare när du kombinerar det med kunskap om din produkt eller tjänst och handling för att få det att hända. Ingen åtgärd och det är bara en önskelista @anthonyrobbins

  3. När du slår (säljer) din produkt - visa (vilken P gjorde) och försök involvera så många av sinnena som du kan.Syn, Hörsel, Lukt, Beröring, Smak.  I detta fall visade P kraften i ett märke av Vit C och det är anti oxidant kvaliteter dock började hon demo när jag läste litteraturen så jag var inte helt engagerad. Hon gjorde bra i att relatera det till min förkylning - alltid göra det personligt. Detta kommer att engagera din publik mycket mer effektivt.

  4. Underskatta inte kraften i charm. Detta i kombination med en soupcon av ödmjukhet och en viss kunskap om den person du vill hjälpa dig, är super effektiv. Allt detta sammanfattas i attityd och oavsett din attityd, är det fånga.

  5. Fråga och du skall få, majoriteten av människor kommer att hjälpa; minns min toalettrulle hållare? 'tis bättre att ha försökt och misslyckats än att aldrig ha försökt alls.  Hon frågade och hon fick - jag pratade med henne i 45 minuter på en fredag kväll.  Och sen bad hon om mer hjälp, genom mer tid.  Jag kunde inte engagera mig fullt ut i detta, men enades om att hon kunde ringa mig om hon behövde några råd i framtiden. När du har ett behov som är stort, lägg din stolthet åt sidan. Medan ditt förskott kan mycket väl avvisas - så vad? Du kommer fortfarande (troligen) har samma antal lemmar och en puls så, en "Nej" är inte så illa som för mig vidare till ....

  6. Om du får ett nej försök, försök igen. Hitta någon annan som hjälper till eller hittar ett annat sätt att fråga samma person. I mitt fall måste jag tacka företagare som har hjälpt mig, Simon, grundaren av Bulldog - den naturliga hudvård sortiment för män, Sian, en av grundarna avMama mio,Hilary Dart av Hilary Dart Associates och många andra.  Jag fick min beskärda del av avslag på mina metoder och jag är fortfarande få några men hey, jag andas fortfarande. P, om du läser det här inlägget, vill du kommentera vad dina tankar var före och efter vårt möte, eftersom det är intressant för läsarna att få ditt perspektiv. Vad fick jag ut av det här? Jag känner mig förbluffad över att den här bloggen verkligen har den effekt jag hade hoppats på. Jag känner mig på toppen av världen att jag hjälpte någon idag och att hon var lycklig.

Det bekräftas att valfritt antal människor du möter kan dyka tillbaka in i ditt liv - dörren är aldrig stängd och tillfälle kan komma knackar när som helst, så vårda dina relationer.  Jag blev inspirerad att skriva det här inlägget och att fortsätta skriva många fler.  Jag känner mig optimistisk inför framtiden. Vad går runt kommer runt och kanske dessa människor och deras vänner kommer att vilja prova mina produkter när de lansera.  Jag hoppas det.

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras