Parabener, MIT, CIT, Formalin - Är dessa konserveringsmedel kosmetiska 'Nasties'?

Ett typiskt scenario: du unnar dig en shoppingsession i din favorit skönhetsavdelning. Du ser fram emot att prova det nya schampot som presenterades och granskades i modetidningen du köpte under din lunch. Så snart du tar tag i produkten är det något som fångar din uppmärksamhet - "parabenfri" -etikett på produktens framsida - "Vad är parabener exakt igen?" Kan gå igenom dina tankar och du skriver tre ord i din sökmotor "Vad. Är. Parabener". Och nu är du överväldigad av artiklar som baserar parabener, konserveringsmedel, kemikalier i allmänhet av många anledningar, men eftersom du har bråttom är de enda två orden du främst får märka "cancerframkallande effekter" ... Och du tror dem faktiskt.
Men vad är den verkliga sanningen bakom dessa kemikalier?

  • Parabener

De beskriver en familj av anti-svamp- / antibakteriella ingredienser som har använts i årtionden.

Kosmetika använder vanligtvis kortkedjiga parabener (t.ex. metyl) och vissa långkedjiga parabener (t.ex. propyl) och det har använts någon grenad kedja (t.ex. isobutyl).

Säkerhetsproblem omger främst teorier om att vissa parabener kan ha en svag östrogen aktivitet. Det kan teoretiskt öka tillväxten av tumörer. Det finns dock inga bevis som tyder på att detta är fallet och den faktiska ursprungliga hoo-ha om parabener kom från ogrundade och vetenskapligt felaktiga rapporter.

Det finns begränsningar för användningen av vissa parabener, inklusive förbud mot grenade parabener, eftersom tillsynsmyndigheter inte har varit nöjda med deras säkerhet när det gäller irritation.

Metylparaben, enligt våra kosmetiska forskare, är det bästa, säkraste, mildaste och mest idealiska konserveringsmedlet för kvarvarande kosmetika.

MERUMAYA använder det inte på grund av allmänhetens uppfattning, och vissa strider är inte värda energin.

  • MIT = metylisotiazolinon

Ett otäckt konserveringsmedel som är effektivt eftersom det är otäckt. Finns vanligtvis i sköljprodukter, men godkändes som konserveringsmedel för några år sedan - mycket till chocken för de flesta kosmetiska forskare! Det är nu än en gång förbjudet att lämna produkter och helt rätt.

Det finns många länkar till MIT som orsakar allergiska reaktioner. Isotiazolinoner används i tvätt och hushållsprodukter, så uppkomsten av allergiska reaktioner kan utlösas av en kumulativ exponeringseffekt.

MERUMAYA undvik detta konserveringsmedel.

  • CIT = klorisotiazolinon

Detta används i kombination med MIT, i många sköljprodukter.

Återigen ett otäckt men effektivt konserveringsmedel. Den här är ännu otäckare än MIT och är enbart för sköljprodukter och med rätta, inte tillåten i kvarlämnande produkter. Samma allergifrågor gäller som noterat för MIT.

MERUMAYA undvik detta konserveringsmedel.

  • Formalin = formaldehyd

Detta är ett konserveringsmedel som används i kosmetika och har kopplingar till att vara cancer. Juryn är i någon mån ute med detta och det används fortfarande (i vissa konserveringsmedel som fungerar genom att släppa ut formaldehyd i formuleringen över tid). Det är dosberoende och återigen uppfattningen för alla tillsynsorgan är att formaldehydgivande konserveringsmedel är säkra på de angivna nivåerna.

MERUMAYA undvik formaldehyddonatorer.

Detta blogginlägg är baserat på information från en av våra kosmetiska forskare.

 

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras