PACK COPY WRITING etc.

Så du har en vacker varumärkesdesign, nu behöver du bara att någon plockar upp den från hyllan och köper den, eller hur? Nu är du så upphetsad över din produkt, fördelarna, påståendena, USP: s (unika försäljningsställen), historien bakom skapandet, ingredienserna, forskningen osv :) Åh, och sedan kommer de juridiska kraven; storlek i ml, teckensnittsstorlek, symboler, varningar, streckkoder, kosmetiska påståenden snarare än "läkemedels" påståenden, språk, INCI-etiketter (ingredienser på latin, för vi läser alla latin gör vi inte!). :( Om det inte räcker kan du behöva ta hänsyn till vad din återförsäljare kräver. Till exempel när jag träffade en återförsäljare sa de till mig att ett av mina produktnamn inte skulle vara acceptabelt - bra att veta innan du har skrivit ut förpackningen. Glömde nästan ... om du tänker distribuera utomlands ..... ja du kan föreställa dig och det är ett helt annat blogginlägg. Skriva skönhetsaffär Vad du visualiserade som minimal, vacker, klassisk förpackning, som skulle vinna utmärkelser (jag har föreställt mig på scenen för att samla dem, vissa säger vilseledande säger jag, mannen har gått på månen ..... du vet resten!) Och bli med tiden en global ikon som Hermes, Chanel, (höga idéer?) eller Rimmel (lika höga), med en kopia som är läsbar, måste nu passa världens historia i ett utrymme som är ungefär 5 tum x 2 tum. Aaargh! FÅ NÅGON HJÄLP, om detta inte är ditt expertområde. Så här gjorde jag det och du kan lära av mina prövningar, prövningar och triumfer. Skönhet märke förpackning kopia Mycket tidigt undersökte jag och träffade ett antal författare. Jag kom till ungefär fyra och frågade var och en av dem på grundval av varumärket.
Den information jag hade gett dem, att skriva en introduktion till varumärket. Detta gjorde det möjligt för mig att se vem som hade absorberat och tolkat informationen exakt, förstått USP: s och använt någon (min förhoppningsvis) personlighet på den. Detta var en bra eliminator och jag var nere på en som jag tyckte gjorde ett bra jobb. Ärligt talat hade jag ingen aning om hur lång tid saker skulle ta och jag gjorde det här för tidigt. A) Hon kanske inte är intresserad längre, B) Jag är inte säker på var jag lägger hennes detaljer och testkopia C) Jag har hittat en annan rutt. Kolla in konkurrenter som säljer i samma eller liknande miljö som du kommer att vara. Till exempel ser jag att många konkurrenter placerar lagligt obligatorisk men o-sexig information som streckkoder, symboler, INCI-etiketter på basen av sina kartonger eftersom ingen av dessa "säljer" din produkt. Bra ide. Jag ser en trend för att lyfta fram vad en produkt gör inte innehålla och jag fattade ett beslut att min kopia skulle kommunicera vad som är i produkten och kommunicerar fördelarna till användaren positivt. Forskare MERUMAYA affärsbevisDoktorandens dr Kini, som har varit mycket engagerad i valet av de mest effektiva ingredienserna hos mig, har tagit på sig uppgiften att destillera vetenskapliga data, testprotokoll och resultat för mig, att använda i förpackningskopia, pressmeddelanden, webbkopia träningsanteckningar. Uppsidorna 1. Han känner till sina grejer så, mycket noggranna 2. Han känner till de juridiska kraven och begränsningarna och hur långt vi kan driva kuvertet 3. Han kan översätta vetenskap till engelska 4. Han har varit inblandad i utvecklingen av mitt varumärke och investeras personligen i dess framgång. Nackdelarna 1. Han är en man och en forskare och pratar / skriver som en 2. Han har sin egen personlighet och stil och det är inte min 3. Han är mycket medveten om de juridiska begränsningarna för vad vi kan och inte kan säga. Visar sig vara bäst av båda; hans oöverträffade vetenskapliga kunskap och översättning (kommer att tilldelas den högsta hedern av Society of Cosmetic Scientists) integrerad med min röst, ton och personlighet. Så det visar sig att jag trots allt inte behövde en enkel kopieringsförfattare. För ett tag tillbaka skickade Dr K mig informationen för min ikonprodukt - tre versioner och jag skickade honom min kopia som förklarade det integrativa konceptet bakom mitt hudvårdsmärke. Han bytte min, jag pratade med hans och vi bytte. Jag återvände till min förklaring av det integrativa konceptet eftersom det måste vara min ton, mitt språk och personliga. Han var starkt oense med en av ändringarna som jag hade gjort i hans packkopia av goda skäl och jag medgav. Att läsa förpackningskopian fick mig så upphetsad igen, ännu mer när min vän (senior i branschen) sa att hon gillade det väldigt mycket (med en grammatisk korrigering - tack M). Jag skickade allt till min varumärkesdesigner för att göra konstverket ASAP så att jag kan se hur det ser ut och göra ändringar vid behov innan vi gör de andra. Massor kvar att göra men 1. använd detta som grund för de andra produkterna 2. skriv pressmeddelanden 3. skriv webbplatskopia, 4. skriv träningsanteckningar och det är bara för kopian. Jag kan inte vänta med att starta. Jag vill se människors ansikten när de ser den, läsa informationen, använda produkterna, läsa om den i bloggar och på tidningarna. Det är nästan midnatt och jag går till sängen för att drömma om min dröm ..... Lektion - du kan använda samma person för flera uppgifter beroende på deras expertis. Lektion - få experthjälp inom områden som inte är dina styrkor, särskilt i kundinriktade områden som förpackningskopia, men se till att tonen passar ditt varumärke, t.ex. personlig, känslomässig eller inte, etc. Lektion - lär dig av konkurrenter men se till att behålla din egen stil och skillnadspunkter för äkthet. Lektion - bekanta dig med att förkorta 30 ord till 8 Rekommendera - drömmer, visualiserar din framgång, föreställer dig vad du vill ska hända snarare än vad du är rädd kan hända, tacksamhet. Hört av hemligheten? Allt om attraktionslagarna och enligt min mening värt en timme att titta på DVD.

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras