My Journey to Becoming A Mum at 48 av Maleka Dattu

Morsdagen är över oss och jag är alltför medveten om att det för många bland oss ​​är en svår tid. Kanske har din mor gått bort? Kanske du kämpar för att få ett barn? Kanske vill du inte ha ett barn och känner dig bedömd? Kanske har din mamma inte gett dig den kärlek, skydd och vård du förtjänar? Oavsett din historia uppmuntrar jag dig att dela den - kanske till och med kommentera det här inlägget. Endast genom att dela kommer vi att främja förståelse, tolerans och till och med hjälpa andra kvinnor på vägen. Så här är min historia och den har ett lyckligt slut ...

Under en period av cirka tio år hade jag haft fem missfall. De var alla tidiga missfall ungefär 6-8 veckor, förutom en vid 16 veckor där jag var tvungen att föda och det begravdes. Det var andra faktorer som motverkade mig; att jag är i mitten av 40-talet, en underaktiv sköldkörtel, en protein C-brist (vilket gör blodet "klibbigt") och adenomyos (som är som en stor fibroid som täcker hela livmodern i livmodern) och en inverterad livmoder.

Maleka Dattu Head ShotÅr 2004, 41 år gammal, fick jag ett 16 veckors missfall efter en anmiocentes och efter det slutade mitt andra äktenskap 2005. Min far sa till mig 'Maleka, du har alltid velat ha ett barn. Kvinnor har val nu som de inte hade för 50 år sedan. Gå och utforska dina alternativ '. Om en Fader som ger detta råd inte är tillräckligt mycket, är min far en muslim och jag säger det för att visa att de flesta är upplysta och inte vad du får mat i media. Så i åldern 42 åkte jag till Wolfson Clinic på Hammersmith Hospital och efter att ha valt spermier från en givarbank, började på tre omgångar IUI ("Turkiet baster" -metoden om du vill). Jag valde den kliniken eftersom professor Winston hade varit chef för kliniken och han var en högprofilerad läkare inom detta medicinområde.

Jag pratade med min mamma om min rädsla för att jag inte skulle kunna klara det och vara General Manager UK / ROI for Origins samtidigt. Hennes råd var 'Maleka, du är en kvinna. Som kvinna kommer du att få saker att fungera och ännu mer när du är mamma och måste skydda ditt barn. Oroa dig inte, du kommer att klara dig bra '. Jag minns det under första omgången och efter en skanning. Jag kunde inte vänta med att berätta för min mamma och ringde henne från parkeringen. Hon var inte med och jag hällde bara ut till min far. Jag har tre folliklar 23mm, 19mm och 17mm. Spermiernas rörlighet är verkligen gud på 89% '. Tystnad ... "Ah, pappa, det är lite för mycket information för dig, eller hur"? Redan då ville han inte dämpa min entusiasm och sa "Jag tror att din mamma älskar detaljerna".

Jag läste en artikel om Zita Wests fertilitetsklinik i YOU Magazine, som undersökte effekterna av akupunktur. Jag var redan mitt i IUI-behandlingarna på Wolfson Clinic. Ett av de tre IUI-försöken verkade fungera och jag hade några behandlingar på Zitas klinik. De skulle ha föredragit att jag började innan jag började med IUI, såväl som under graviditeten. Det visade sig inte vara en livskraftig graviditet och efter ca 5/6 veckor slutade det. När jag ser tillbaka tror jag att det berodde på att mitt huvud inte var på rätt plats efter att ha kommit igenom en andra skilsmässa.

Jag hänvisades också till Den återkommande missfallskliniken vid St Mary's Hospital(RMC) under ledning av professor Lesley Regan. De visste om adenomyos och underaktiv sköldkörtel men protein C-bristen var okänd.

Jag behövde en förändring och efter att ha haft många inbjudningar från Leonard och William Lauder att ta en tjänst internationellt flyttade jag till New York för att vara SVP / GM i Nordamerika. Det var en fantastisk och utmanande upplevelse, men mer om det i ett annat inlägg. Dagen efter att jag flyttade tillbaka till London, blev jag aborterad igen i en anställningsintervju. Jag var rädd för att inte ha jobb, jag sa ingenting. Jag ursäktade mig hela tiden för att gå på toaletten och jag är säker på att han måste ha trott att jag hade en drogproblem. Så jag hade 'ömsesidigt separerats' (läst avskedad) av Estee Lauder Companies, fått ett nytt missfall och avvisades för jobbet. Välkommen hem!

Jag bestämde mig för att ha arbetat i 25 år, jag skulle ta sommaren som ett sabbatsår. Jag träffade Mike via internet - det finns en annan historia! Några datum senare sa han att han inte ville ha fler barn. Rostat bröd! Då bestämde han sig för att han ville ha mig, mer än han inte ville ha fler barn. Han var Toast ett par gånger till ... Jag avviker. Jag sätter oss båda på zinktillskott (ostron gör mig barf, big time).

Mike, Maleka & Yasmin Halloween

En vän berättade för mig om det Gerard Kite och hans 5 Element Akupunktur i London. Jag besökte honom i allmänhetens syfte för att hjälpa mig att komma över de traumor som föregick. Effekterna av den "ömsesidiga åtskillnaden" från Estee Lauder hade varit förödande och i själva verket är jag fortfarande mycket skadad efter att ha tillbringat 21 framgångsrika och mycket produktiva år där. I det första samrådet frågade Gerard mig vad jag ville uppnå. Jag hade en lista som inkluderade att återställa mina energinivåer till det normala (jag är ganska hög energi), komma över att känna att jag misslyckats, kontrollera akne, känna mig lycklig, gå ner i vikt ... åh och jag skulle vilja ha en baby av kurs. Mycket senare, i april 2011, berättade han för en vän till mig att han först trodde OK, men sedan sa jag att jag var 45 och han blev lite förvånad. Han sa att han hade blivit slagen av hur säker jag var på att jag skulle få ett barn. FYI, jag kommer inte ihåg att jag kände mig helt säker. Även om jag tror att sinnet har mycket att göra med det vi lyckas med, i våra liv. Jag såg honom några gånger men slutade för att det var så dyrt. Jag måste varna dig för att både Zita West och Gerard Kite är väldigt dyra.

Jag var fortfarande under RMC och fick ett nytt missfall. Den här gången medan jag körde ett försäljningsmöte och vid middagen (Royal China Restaurant om du måste veta) medan jag var kommersiell chef för Lancome. Jag var 46. Det hände så att jag fick en axelskada, ungefär som en fastklämd nerv, ett par veckor efter och jag hänvisades till en neurolog som heter Ben Turner. Under det första samrådet kom det upp att jag hade missfall två veckor tidigare och att det var en av en serie. Ben frågade om jag någonsin hade testats för Lupus. Jag visste inte och eftersom han skulle ta några blodprover, tillade han att den ... bara för att han är underbar. Det visade sig vara negativt, men det visade sig att jag var protein C-brist. Det kan bidra till återkommande missfall, eftersom blodflödet och därför näringsämnen till och runt det inbäddade och växande fostret är dåligt.

Jag gick tillbaka till RMC för att fråga varför de inte hade testat mig, när protein C-brist är ett känt problem? WTF! Jag fick lite guff om att det inte var ett standardtest och att det var dyrt. Jag var rasande över slöseriet med några av mina mer bördiga år. De kunde ha frågat om jag ville betala för det! Det är bortom frustrerande att vara överlåtna av medicinska yrkesverksamma som jag föreställer mig blir "immuniserade" mot brådskande behov och mycket personlig, effektiv behandling. För att inte tala om patientens delaktighet i beslut. Jag antar att de förväntar sig en viss procentandel av misslyckanden och så länge framgångsgraden ökar spelar det ingen roll vem det lyckas för och vem inte. Det och konstant kostnadsbesparing förstås.

Även om de sa att jag hade uppnått fantastiska saker för Lancome, inklusive deras mest framgångsrika hudvårdslansering i Storbritannien - Genefique - identifierade jag mig inte med L'Oreal-kulturen och värderingarna. Inte heller deras inställning till kunder och personal så vi skilde sig från företaget. Jag började vara branschkonsult och samtidigt forska i avsikt att skapa min egen hudvårdslinje. Att arbeta hemifrån resulterade i att jag såg ett frukost-tv-program, helt av misstag. Att intervjuas var en 36-årig kvinna som hade lidit 19 på varandra följande tidiga missfall. Bredvid henne satt doktorn hon krediterade för att hjälpa henne att förbli gravid och förlossa en frisk baby. HERREGUD! HERREGUD! HERREGUD! Professor Hasan Shehata ... Jag var direkt i telefon och mitt första möte var bokat. Jag var 47 och Mike, som har två barn från sitt tidigare äktenskap var 51 år.

Prof Shehata är rakt framåt. Han förklarade att varje månad som gick var som en hylla i fertiliteten för mig. Jag skickades för blodprov - han testar för vissa mördarceller, som jag tror är autoimmunrelaterade. Så nu var listan:

 • 47 år gammal
 • Under aktiv sköldkörtel
 • Adenomyos
 • Protein C-brist och
 • Killer celler också!
 • Åh och blodproverna avslöjade att jag hade 1% chans att bli gravid ... varefter jag var tvungen att förbli gravid - inte min starka sida tidigare.

Maleka & Yasmin genom åren

Men jag hade mitt positiva sinne och min tro på att det var möjligt. Jag är definitivt en möjlighet. Som sagt, jag var inte förtjust i att bli gravid för att utesluta allt annat. Jag åt inte rent, jag dansade fortfarande och åt och drack och hade mycket kul. Jag ville ha ett barn, men jag visste också att jag har ett mycket välsignat liv och oavsett resultatet skulle göra andra hälften av mitt liv ännu bättre än den redan stora första hälften. Jag skulle inte bli fördärvad eller krossad för jag har välsignats med ett hälsosamt liv och jag uppskattar den gåvan. Jag var inte en person som kämpar när vänner / syster fick barn. Jag var den personen som skulle träffa dig på gatan och gärna prata med, och om du tillåter mig, plocka upp och gosa ditt barn.

Mike testades också och hans simmare var fortfarande i god form, medan jag hade gott om ägg. Prof Shehata förklarade att hans behandling ansågs vara oortodox enligt NHS NICE-riktlinjer, men att det fungerade. När jag blev gravid (kom ihåg att jag var gravid var inte problemet för mig, det förblev gravid), jag skulle ha progesteron under de första fyra månaderna och steroider (Prednisolon) under de första tre månaderna, tillsammans med ett par droppar intravenöst. av något slag. Det verkade ett litet pris att betala till mig - ett hårigt ansikte och mer akne. Vem bryr sig? Jag hade ägg, men för att vara säker på att mer än en blev snäll och 'mogen', skulle jag behöva ta follikelstimulerande hormon (FSH). Två omgångar fungerade inte och effekterna av FSH fick mig. Jag bestämde mig för att ge det ett sista försök. Prof Shehata gjorde ultraljudet som visade tre saftiga folliklar och rådde, "under de kommande tre dagarna, ha bara så mycket sex som du kan". Många människor har inte tillräckligt med sex och inleder sedan tydligen IVF.

Den 20 november 2010 visade den graviditetstestpinnen, som jag fortfarande har, GRAVID. 16 dagar före min 48-årsdag! Några timmar senare klockan 1.30 var min pappa i telefon, trasig och grät. Bomben som min mamma hade tagits in i nödsituationer i Mumbai och hängde på en tråd. Hon hade anlänt på semester för att besöka sin bror, bara för att upptäcka att han hade dött precis innan hon kom in på planet. De var tvungna att göra ett förfarande som kunde döda henne. Jag fick veta att jag inte skulle flyga om jag var gravid men det var min mamma och hon behövde mig. 20 timmar senare, efter att jag upptäckte att jag var gravid, var jag på ett plan till Mumbai utan att veta om jag skulle ta med min mamma eller hennes lik hem.

Malekas mamma som håller YasminJag visste inte om hon kunde höra mig. Hon var medvetslös. Hon kunde inte röra sig, hennes leder hade också tagit sig. Jag satt vid hennes säng i tio dagar och berättade för henne att hon var tvungen att kämpa för sitt liv. Efter 25 års väntan skulle hon äntligen få ett barnbarn från mig, hennes äldsta. Häng på mamma. Du kan inte dö. Detta barn behöver sin farmors speciella och välvilliga kärlek. Hon överlevde och jag är övertygad om att det är kunskapen om att jag är gravid som gav henne den kamp hon behövde. Tio dagar senare lyckades jag säkra en privat ambulans och få henne på ett mycket försenat British Airways-flyg hem. Helt fram till det ögonblick vi steg upp i luften fick jag hjärtklappning för att BA i London frågade min syster om mamma var lämplig att flyga och det fanns alla möjligheter att de skulle ladda oss. Jag ville vara hemma med min mamma. Jag såg bokstavligen mitt bröst pumpa och undrade om min graviditet skulle kunna överleva detta. På flygningen var jag tvungen att bära henne bokstavligen till toaletten. Jag hade fått höra att jag inte skulle lyfta tunga föremål men det var min mamma. Jag kommer aldrig att glömma vänligheten från Thandie Newton, som sitter tvärs över gången från min mamma. Jag hade somnat av utmattning och när mamma vaknade och behövde vatten, gick Thandie till köket för att hämta lite åt henne.

Vi landade i en snöstorm klockan 22.00. Kan du tro, hennes läkare var där för att möta oss - det är vänlighet bortom. Den privata ambulansen jag hade bokat och betalat för hade skickats för att hantera en nödsituation. En akut ambulans anlände men vägrade att ta henne till det sjukhus vi behövde. Ambulansbesättningen lyckades bära min mamma och få henne in i bilen och Mike var i andra änden för att hjälpa oss att få henne in i huset. Nästa dag blev hon inlagd på sjukhus, där hon stannade i tio veckor. Dagligen körde jag till Harrow för att träffa min mamma och uppmuntrade henne varje dag att bekämpa flera infektioner och leva för att träffa sin första barndotter (min syster har tre pojkar).

Yasmin Incubator Premature Baby

Jag var fortfarande under vård av prof Lesley Regan. Jag berättade för henne om mina möten med Prof Shehata. Hon var inte nöjd och vägrade att stödja prednisolonbehandlingen. Det spelade ingen roll. Hon godkände inte hans metoder - de var obevisade. Jag brydde mig inte. Jag tyckte faktiskt att det var utmärkt att jag var under vård av två experter som hade motsatta synpunkter. Det innebar att jag fick full nytta av båda synpunkterna och kunde fatta mitt eget, övervägande beslut.

Jag övervakades noga av Prof Shehata. Jag fick en konstig situation där jag inte kunde kissa. Han var tvungen att tömma urinblåsan, då var allt bra igen. Under en konsultation var jag lite glad clappy och berättade för honom, efter att ha haft den lilla saken var allt bra och jag förväntade mig att segla igenom resten. Han lyssnade och sa sedan 'Maleka, du är lite förenklad'. Listade alla saker staplade mot mig, plus den lilla saken och sa, 'du kommer sannolikt att ha andra problem, lista upp möjligheter inklusive diabetes, etc.

Jag var också under vård av Prof Kypros Nicolaides från Fetal Medical Center i Harley St. Han gör också NHS på Kings College, tror jag. Detta var för skanningar. Han är ett geni och den främsta mannen i Europa för att genomföra operationer på foster när de är i livmodern! Vi pratade om fostervattensprov och riskerna vid 48 års ålder men jag var rädd, med tanke på det missfall jag hade drabbats efter den sista. Min bedömda beräkning för Downs syndrom var den bästa det möjligen kunde vara för min ålder, men fortfarande en risk. Prof Nicolaides hade vid den tiden en 1% risk för missfall efter fostervattensprov jämfört med det nationella genomsnittet på 2%. Vi gick inte vidare. Vi tittade på 4D-skanningar men de var ganska nya då. Jag genomgick också skanningar på RMC.

Mamma kom ut från sjukhuset och Mike och jag gifte oss, vi köpte ett hus och påbörjade omfattande renoveringar som skulle pågå i sex månader. Yasmin väntades i juli 2011. Så vi måste leva och driva båda företagen från min lägenhet med ett sovrum.

Tiny Newborn Baby Yasmin Holding Malekas fingerJag var 29 veckor gravid när Prof Nicolaides, Prof Shehata och RMC St Marys var oroliga för att barnet inte växte. Huvudets omkrets var ok vid denna tidpunkt, vilket antydde att hjärnan inte påverkades ... ännu. Det var troligt att navelsträngen komprometterades och därför kom inte näring hon behövde igenom. De behövde få ut henne innan hjärnan drabbades, men gör henne redo att slåss för sitt liv. Jag antogs omedelbart på torsdagen före helgdagen. Det var soligt, jag var fortfarande optimistisk. De administrerade två injektioner, som skulle hjälpa henne att utveckla lungorna och förbereda henne för att andas helt själv. 30 veckor och 2 dagar gravid, den 24 maj 2011, gick jag på teater för min kejsare på St Mary's. Dr Raj, nästkommanderande vid RMC, skulle utföra operationen. En epidural administrerades, så jag var vaken och medveten hela tiden. Jag kunde inte se men jag kände att domningen slog i magen. 11.00 första snittet och 11.06 föddes Yasmin 10 veckor tidigt. Ett team från Winnicot Neonatal Unit, som erbjuder intensivvård för för tidigt födda barn, var till hands för att få henne varm och i en inkubator så snabbt som möjligt. Jag fick ett riktigt snabbt blick och grepp och hon vispades bort. Dr Raj lämnade omedelbart till en konferens i Belgien, men ringde från Heathrow för att kontrollera att jag hade det bra. Hela laget, och vid ett tillfälle var det 14 personer i teatern, som hanterade födelsen och Yasmin vård, var NHS när det var som bäst.

Jag var i återhämtning i 24 timmar och kunde inte röra mig så jag kunde inte se Yasmin under den perioden. När jag gjorde det kunde jag inte tro hur liten hon var. 900 gram och ser ut som en liten ET med rör och bildskärmar över henne. Hon var på intensivvård i 3/4 veckor. Jag trodde alltid att hon skulle klara det. Jag tillbringade 18 timmar om dagen där. Hon flyttades till särskild vård och en dag eller två senare märkte doktor Sunit Godambe (samma som Katherine och Williams läkare) att Yasmin var väldigt blek och upptäckte att hon hade slutat göra röda blodkroppar. Det var allvarligt. Hon var tvungen att genomgå en blodtransfusion - 4 oz blod under 7 timmar. Kan du ens tänka dig att sticka in en nål i baksidan av en hand, inte större än min tumspik? Det var när jag blev livrädd. Hon kämpade för sitt liv och kom igenom och jag började andas igen.

Det var också först efter att Yasmin föddes, att de upptäckte att jag fick CMV-viruset medan jag var gravid. Detta var också förödande, eftersom det kan orsaka hjärnskador, blindhet och dövhet. Återigen, terror. De gjorde skanningar och andra tester i Winnicot Unit och upptäckte att hon inte hade hjärnskador och att hennes syn inte påverkades. Men hörseln kan försämras när som helst. Så hon var tvungen att övervakas noggrant, hos de pediatriska patienterna i St Marys. (Jag är glad att kunna säga att Yasmin skulle ha sin sista kontroll den här veckan, nu försenad till oktober, och allt ser bra ut).

Sex och en halv vecka efter födseln, med en vikt på 1,35 kg, kom Yasmin hem. Några veckor senare fortsatte jag med att skapa MERUMAYA Effektiv hudvård. Alla möten var i min lägenhet och Yasmin sov i soffan eller i mitt knä. De två sista bokstäverna i MERUMAYA representerar Yasmin - min dotter och min syster.

#beautyhasnoage Maleka & YasminRosie föreslog att jag skulle skriva detta blogginlägg för mors dag. Jag är så glad att hon gjorde det. Endast genom att skriva detta (och det finns mycket jag inte har tagit med av rädsla för att tråkiga ut dig), har jag faktiskt insett storleken av det jag har gått igenom alla dessa år senare.

Jag hoppas att några av mina erfarenheter och länkarna här hjälper dig om du behöver det. Jag fick mitt första barn naturligt vid 48 års ålder efter fem missfall - jag vet att det inte kommer att hända för alla varje gång, men låt det inte hindra dig att försöka om du vill ha det. Jag startade mitt första företag vid 48 års ålder efter att ha kastats på skrothögen efter 21 års lojal, dedikerad service till ett företag. Jag har skapat och lanserat ett effektivt, rimligt prissatt och ärligt hudvårdsmärke inför otaliga hinder, inklusive kvinnor som kunde ha hjälpt mig och istället vänt ryggen. Jag har offrat mycket och lagt ner varje öre jag har. Vi kämpar fortfarande för överlevnad varje dag, men jag fortsätter att tro på vår ärlighet och de utmärkta resultaten, kommer att övervinna industrin BS, Miracles och Duping och jag kommer inte ge upp.

Så framför allt hoppas jag verkligen att du blir inspirerad att följa din drömmar, vad de än är. Att inte ge upp för att du tycker att det är för sent. Att inte vara rädd för att misslyckas eller skrattas åt eller att bli sagt till nej. Att vara en bättre människa och att generöst stödja kvinnorna runt dig. Att förlåta mig om jag någonsin har gjort dig upprörd - det har varit oavsiktligt. Att komma ihåg att du bara kommer att ångra de saker du inte hade modet att göra, när du hade chansen.

Låt dina fotavtryck på denna planet räknas. Det bästa livet du kan ha är ett som har syfte, drar gränser utan att orsaka andra skada och är lycklig. Du kan göra det valet.

 

 

 

 

2 Comments

 • What an amazing, thought-provoking, emotional blog post. I cried several times whilst reading it. What an inspirational & strong woman you are, and what a lovely family you have. Thank you for writing this.

  Sara Caistor
 • Maleka, I’m not surprised by how much we have in common anymore. But a lot of this resonates with me.
  I also went down the Zita West route and ended up having IVF. Miraculously, it was only when I’d given up hope and accepted I would not have another child (without being given a diagnosis), I got pregnant. Completely naturally. I found out the day before I was due to go into hospital to have another invasive procedure to try and find out why I wasn’t conceiving.
  You’re such an inspiration. I’m so glad our paths crossed.
  Lots of love.

  Nimmi

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras