FREE SHIPPING: UK Orders +£45 & INT +£100

Min katastrofbesök hos en nutritionist

Min katastrofbesök hos en nutritionist

En av Yasmins klasskompisar sa till henne: "Du har en fet mamma". Tänk på att det här är 6/7 åringar och det var en pojke som sa det. Japp, det är hemskt att bedömningen börjar här i en så ung ålder. Yasmin nämnde det i ett av de bilkonversationer som du har med ditt barn och det tog andan från mig. Jag svällde klumpen i halsen, komponerade mig själv och frågade med en stor ansträngning att låta tillfälligt intresserad: "Vad sa du"? Hon var rädd att säga någonting om han berättade för läraren om henne och hon kom i trubbel !! Blod rann ut ur mina ögon när jag uppmuntrade henne att inte må dåligt.

Så inte bara har hon den äldsta mamman i sin klass, hon har nu också en fet mamma !!!! Domen börjar tidigt och det är ungefär 6 år som flickor börjar känna sig underlägsna. Jag har haft några milda bekymmer över att Yasmin inte känner effekterna av att ha den äldsta mamman i sin klass, men hade ännu inte funderat på att hon skulle bli hånad för att ha en fet mamma.

Innan du hoppar till mitt försvar med protester om barnet / föräldrarna tror jag att vi inte kan förändra andra människor men vi kan verkligen ändra hur vi reagerar på saker. Istället för att stryka över hur orättvist det är, bestämde jag mig för att använda det för att hjälpa mig, som en utlösande faktor för att kontrollera när jag vet att jag är överdrivande.

Jag är överviktig (för min personliga komfort), inte lika passform som jag var och jag har misslyckats med att försöka göra något åt ​​det i ungefär 7 år. På NHS-sjökorten tipsar mitt nuvarande BMI bara om kategorin "övervikt". (Jag säger inte att BMI är ett bra mått, bara använder det som referens). Ännu viktigare, jag passar inte mina kläder och känner mig inte så bra med den här vikten. Jag är 55, med några autoimmuna sjukdomar och med en 7-årig dotter. Jag vill vara runt och vara mobil och frisk när hon är i 20- och 30-talet. Så jag vet att jag måste vidta några åtgärder eller det är ännu en sak på min önskelista! Sammantaget äter jag ganska hälsosamt, men har ett alldeles för vänligt förhållande med druvsaft (!) Och chips, nötter (ja, de är friska tills du svävar upp ett halvt kilo av dem utan att ens tänka) och mint chocchip-glass. .. Om det är i huset!


elle macpherson supergrön elixirJag såg hela tiden att Elle McPherson såg enah-may-zing näringsläkare och godkände Welleco-tillskott (lite visste jag att Elle är aktieägare i den verksamhet som hon annonserar för). Nu vet jag, jag menar jag reealeally vet, att kändisar betalas huuuuge-belopp, för att sälja produkter, tjänster, koncept etc. Och ändå blev jag fortfarande sugen på! Paus ... Slår själv runt huvudet ...

Jag
kunde inte träffa Elles personliga nutritionist eftersom hon är mycket viktig och mycket upptagen. Hon kommer bara till Storbritannien, var fjärde till sjätte vecka under några dagar. Assistenten fortsatte att säga till mig att jag borde se henne No2 - "de arbetar så nära varandra att det är lika bra, ärligt talat". Jag gjorde mötet.

Jag träffade No2 för ett samråd och hon är en underbar dam. Jag förklarade mina mycket komplicerade medicinska problem, några ganska nyligen. Hon frågade om min diet och gick med på att det i allmänhet var ganska hälsosamt (jag hade tagit fotografier av några av mina måltider). Det blev plötsligt lite rusat och hon sa att hon hade bokat ett nytt möte. Hon diskuterade inte min diet och vad jag bör eller inte ska göra framöver. Istället fokuserade hon på de tillskott jag borde ta. Det handlade om kosttillskott. När hon tog mig ner till receptionisten för att betala lade hon alla kosttillskott på skrivbordet och sa att jag skulle berätta för min läkare att jag tog dem och tog fart, medan jag fick betala räkningen på £ 350. WTF! Kan du tro att någon som är lika säker som jag kände mig för generad för att ifrågasätta detta? Jag var för generad för att säga "NEJ!" i den här Harley St Clinic, där jag föreställde mig, går alla bort och tänkervilken bra affär det var.

Jag kände mig inte bra om dessa saker specifikt:

 • Hon diskuterade inte min diet och inte en enda förändring nämndes. Vi är tänkt att få våra näringsämnen från vår kost som en första anlöpshamn.
 • Hon berättade för mig att köpa kosttillskott och trots mina utmanande medicinska problem sa hon till mig att ta kosttillskottet och sedan be läkaren att se till att allt var ok. Det hade varit mer professionellt tvärtom - t.ex. Jag rekommenderar detta men kontakta din läkare och om han är okej med det, kom tillbaka och få dessa tillskott.
 • En granskning av min diet som inte diskuterades skickades ett mejl ett par dagar senare.

Mina Take-Aways är detta:

 • Låt dig inte förföras av kändisar, särskilt inte när de har aktier eller partnerskap i vad de stöder.
 • Inse att genetik betalar en stor del i kroppsform. Mmmm, låt mig tänka ... Elle De Kropp som hon är känt!
 • Tänk två gånger om du laddas med kosttillskott, som svar på dina näringsbehov. Din faktiska mat borde vara den första uppmaningen
 • Om du har medicinska problem och särskilt om du använder mediciner, kontakta definitivt din läkare innan du köper kosttillskott
 • Om du tar bort något från din kost, t.ex. bröd & pasta eller alkohol eller choklad kommer du att gå ner i vikt. Du behöver inte riktigt en nutritionist som berättar det för dig.
 • Kom ihåg att nutritionister i allmänhet inte är läkare, även om de kan vara kvalificerade och ha mycket erfarenhet
 • God näring för god hälsa kommer alltid tillbaka till; äta mer av de bra grejerna, äta mindre av de inte så bra grejerna och flytta mer. Det handlar om disciplin och konsekvens.

Så när jag tittade på video av Caroline Hirons, intervjuar Ian Marber Jag ville skrika en stor Halleluja! Här är en kombination av sunt förnuft och näringskunskap som presenteras på ett smältbart sätt.

Så, om du funderar på att börja med någon närings- eller dietregim, eliminerar det någonting; om du funderar på att följa en ekonomiskt gynnad kändis eller, en som "svär vid" saft av citronblad, berusad var 97: e minut och bara från ett rosa Versace-sugrör, medan du bär en av sina egna märkesbikini på en Mustique-strand; om du tänker kan du komplettera din väg till god hälsa eller tunnhet; om du som jag letar fortfarande efter det smala och hälsosamma magiska pillret.

Caroline Hirons Ian Marber MERUMAYA Hudvård Nutritionist

Det är också värt att läsa det här stycket från The Pool called Ingen kroppstyp har monopol på självförtroende av Poorna Bell

Anmärkning till shamers: Döm mig inte för önskar att gå ner i vikt är det mitt val för min hälsa. Det lysande med att kvinnor stöder kvinnor är att vi respekterar varandras val.

Om du gillade att läsa detta kanske du också gillade:

Sanningen om skönhetsprodukter

Topptips för att öka förtroendet

Min resa till att vara mamma vid 48 år

Sanningen om mikrobiom hudvård

2 comments

 • Hi there.
  Please darling have a look at these……saved our lives….hubby in the film.
  www.superjuiceme.com – watch the movie
  www.fntv.com the Food Matters movie
  Read Freedom from the Diet Trap by Jason Vale – get on one of his juice retreats you will never look back xxx

  Lynnie Gale
 • The person who really helped me is clinical nutritionist Martin MacDonald. www.mac-nutrition.com You can also look him up on Instagram and ask any question about nutrition. P.S. I really love your products.

  Justine

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart