London Beauty Queen - In the Hot Seat

Jag träffade Hayley Carr, London Beauty Queen, för nästan tre år sedan. Jag gillade henne från första. Framåt med sina åsikter, stark skönhetskunskap, påsar med självsäker stil, i kontakt med riktiga kvinnor och deras verkliga budgetar, opretentiös och humoristisk. Liksom många starka kvinnor får hon sin rättvisa andel av hat och slating och jag beundrar att hon plogar på, är trogen mot sig själv. Jag trodde att du kanske skulle vilja komma på nära håll så jag tog intervjuarna för att ta reda på mer om vad som händer inuti hennes huvud.

 

Var det ett avgörande ögonblick när du insåg det enorma inflytande du har på kvinnors skönhetsproduktval?

Inte riktigt, det har definitivt varit en gradvis sak. Jag kan komma ihåg första gången någon twittrade mig en bild av en mascara som de hade plockat upp på min rekommendation och jag trodde att 'jössan faktiskt lyssnar på mig!' Det var en surr, och det får jag fortfarande till i dag. Under åren har jag insett att människor verkligen litar på mina ord och agerar på dem, men det är fortfarande svårt att gifta sig med det med tanken att jag ska sitta på mitt kontor ensam och skjuta ord till internet.

 

Hur hanterar du tyngden av ansvar på dina axlar, som en av Storbritanniens mest följda Beauty Influencers?

Jag tar min ståndpunkt på allvar och är mycket medveten om vad jag rekommenderar och vad jag säger. Jag skulle hata någon att göra ett köp på baksidan av ett stycke jag hade skrivit och inte älska det lika mycket som jag gör; även om jag alltid försöker ge balanserade åsikter och förklara vem som kan dra nytta mest. Jag tror inte att du kan fastna i det eller att du aldrig skulle säga någonting, det handlar bara om att arbeta etiskt och inom de parametrar du är bekväm i.

 

Vilka kvinnor inspirerar dig och varför?

Jag älskar starka affärskvinnor och de som har brutit ner barriärer; Jag har alltid fått lära av min mamma att allt är möjligt, du behöver bara försöka, så jag ser till dem som har skurit fram eller förändrat hur saker och ting fungerar - oavsett hur stor eller liten. Jag älskar att höra om berättelser från kvinnor som Sophia Amoruso och Karren Brady, men de som inspirerar mig mest är de kvinnorna i mitt liv varje dag: min mamma, min syster, min nan, mina bästa vänner och mitt bloggnätverk.

 

Vilka är dina förutsägelser för framtiden för skönhetsblogging?

Jag tror att vi går mycket mer mot respekterade åsikter och äkta insikt, snarare än generiska drag eller ledig information som inte tillför mycket värde. Jag ser en enorm framtid för kvinnor i 30- / 40- / 50-talet och bortom att fokusera på en digital persona och nå ut till andra som aktivt söker information och råd när de blir äldre. Jag förutspår också att vi kommer att se att många bloggare slutar eftersom det blir svårt att skilja, och varumärken fokuserar sina ansträngningar på mycket mer riktade webbplatser för att verkligen få ut sina meddelanden till rätt personer.

 

Vad skulle du ha gjort, om inte skönhet?

Skönhet har alltid varit mitt liv; det var mitt första jobb från Uni och där jag tillbringade större delen av 20-talet på jobbet, så det är svårt att föreställa sig något annat. Om det inte var skönhet skulle jag fortfarande vara inom digital media och marknadsföring, arbeta med stora varumärken och hjälpa dem att nå ut till rätt demografi på intressanta sätt.

 

Vilken är din mest populära MERUMAYA-produkt och varför?

De Smältande rengöringsbalsam ™. Det är prisvärt, effektivt och gör rengöring till ett nöje snarare än till en syssla. Det är också en produkt som varje kvinna kan njuta av, oavsett ålder eller kunskap om hudvård.

MERUMAYA bästa smältande rengöringsbalsam


Vad gör vårt budskap #beautyhasnoage menar till dig? Eller hur resonerar detta meddelande med dig?

Det är mycket relevant just nu och en återspegling av vad som faktiskt händer ute i omvärlden; kvinnor firar sina brister och skillnader, snarare än att fokusera på dem som en brist som måste fastställas. Många märken förstår inte att åldrandet inte är något att skämmas över, men allt jag ser mer mångfald och subtila förändringar som illustrerar branschen vaknar. Vår skönhet försvinner inte när vi åldras – den bara utvecklas.

 

Berätta gärna om någon erfarenhet i ditt tidigare liv som fick dig att känna dig mindre säker på din skönhet. Hur kom du över det och vad råd skulle du ge framtida generationer av kvinnor så att de hittar sin skönhet-förtroende tidigare?

I min 20-talet var jag så osäker - om allt. Jag visste inte riktigt vem jag var, vilket var den viktigaste punkten i frågan. Jag hatade mitt hår, min hud, min kropp... Men som jag har åldrats jag har insett din självkänsla inte definieras av din trosstorlek eller hur många gråa hårstrån du har. Jag tror att det enda råd jag kan ge är att din familj, vänner och framtida partner kommer att älska dig för vem du är (brister ingår) så inte fokusera på dem som ett mått på din attraktionskraft eller värde. Acceptera dig själv i all din härlighet och fokusera på viktigare saker; slösa inte den tid och ansträngning jag har fixering på hur vingliga dina lår är.

 

Kvinnor som sätter sig i förgrunden undergrävs ofta. Utsikterna till detta, avtred många kvinnor från att uttrycka sina sanna åsikter, är deras sanna jag. Vilket råd skulle du ge dem för att hantera "haters"?

Höj dig över den. Merparten av tiden de som "hatar" är osäkra själva och återspeglar deras osäkerhet på dig. Vi har alla åsikter och de är helt ok att vara annorlunda; inte alla måste gilla dig och vi kommer inte alla att vara bästa vänner. Fokusera på uppgiften i hand och ignorera alla som försöker ta ner dig.

 

Vad ser du dig själv göra om 5 år?

Förmodligen jonglering ett barn eller två, ett hem, ett företag, en blogg och allt annat livet kastar på mig! Vem vet... Jag skulle inte ha sagt att jag skulle vara där jag är idag för fem år sedan, så jag förbereder mig för det oväntade. Tack vare Hayley för att du tog sig tid. Här är en länk till London Beauty Queen webbplats.

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras