HUR (INTE) BESLUTAR EN MÄRKESDESIGNER


hur bestämmer design VARUMÄRKE. Vad betyder det? En definition är En typ av produkt tillverkad av ett visst företag'. En ganska oinspirerande definition när du tänker på de miljarder vi spenderar på att skapa, bygga, skydda, sträva efter, identifiera oss med och köpa varumärken. Det finns till och med en app för ett spel för att känna igen varumärkesemblem. Det går djupt in i vårt undermedvetenhet och dikterar våra beteendemönster, analyserade av alla slags företag '. Ytterligare utforskning av vad det betyder kan vara som att försöka svara på livets mening, så tillbaka till början av hur vi går fram (eller inte) skapar ett varumärke / logotyp / emblem som vi hoppas, en dag kommer att få erkännande över hela världen. Här är min historia och mina lektioner .... Ännu när jag började min konsultverksamhet rekommenderades jag att träffa någon som hade ett märkesdesignföretag. Vi träffades, det fanns goda synergier mellan oss och hon räckte mig en inbjudan som var smickrande (på en viss nivå kan många kvinnor, oavsett om de är klara, inte riktigt tro att de är värda; ja, jag också). Det försämrade min objektivitet något och jag lämnade sunt förnuft (som jag har läst bör betraktas som en supermakt) bakom och bröt min egen kardinalregel som är; har aldrig valet av en, i någon tjänst du behåller eller någon du använder. Jag avtalade en avgift och fick ett kontrakt som krävde att jag skulle betala hela beloppet i förskott. Lyckligtvis rådde känslan och jag gick med på att betala hälften för varumärket och hälften vid ett senare tillfälle för webbplatsen (vilket vi aldrig gjorde). Efter fullständiga diskussioner om varumärket, det vill säga USP: er, publik, konkurrenter, logotyp etc., fick jag några alternativ och efter en tid gick med på ett, men med betänkligheter att jag förmodligen inte kommunicerade förrän jag kom till vad jag ville. Varför? Jag ville inte äventyra (potentialen i) relationen, jag kände mig otillräcklig i närvaro av ett "kreativt geni" och jag var orolig att det skulle öka kostnaderna. Jag var aldrig riktigt bekväm eller stolt över logotypen och till slut behöll jag en annan designer och medan jag betalade mindre den här gången betalade jag ändå två gånger. Om du läser detta ska du inte bli förolämpad, det handlar om mina misstag och inte om din kreativitet.

När det gällde varumärket för MERUMAYA Integrative Effective Skincare® gjorde jag mycket forskning och tillbringade lite tid på att träffa ett antal designers. Individer, små och medelstora företag. Jag undersökte de som hade designat varumärken som jag beundrade, tog rekommendationer och träffade en vid ett nätverksevenemang. Jag kollade deras portfölj eller arbetade på deras webbplatser och tittade på deras mönster på förpackningar i detaljhandelsmiljön. Jag skrev en detaljerad kortfattning som gavs till alla efter att de undertecknade ett NDA (informationsavtal). Jag diskuterade fullständigt sammanfattningen med var och en. Den här gången insisterade jag på att de intresserade skulle ge mig en uppfattning om designvägen de skulle ta, i form av tre alternativ. Jag fick offert från 2 000 £ till 35 000 £. Efter en eliminationsprocess var tre tillräckligt angelägna om att presentera sina tankar och till slut gick jag med designern som hade gjort den andra logotypen för konsultföretaget. Han skapade många alternativ men gissa vad? Ingenting fick mitt hjärta att tävla så, jag betalade honom för det arbete han gjort hittills och började leta igen. Aaargh! Sedan dess har jag rekommenderat honom för annat arbete som han har vunnit eftersom han är bra.

 

 

 

Min Husby var upprörd och inuti ifrågasatte jag mig ännu mer. Två misstag inom detta område - var det jag? Jag hittade någon annan och innan jag fattade ett slutgiltigt beslut skickade jag designalternativen jag gillade till vänner och bransch- / varumärkesexperter och de allra flesta kom tillbaka med samma beslut, som för övrigt inte var min favorit, men var rätt val. Min favorit (sist på översta raden) ansågs vara för ljus för att kunna tas på allvar som ett hudvårdsmärke och för ett "etniskt" mönster, särskilt med tanke på att varumärket låter lite okänt. även om det bara är ett gjort namn. Jag kompenserade genom att ha ytterdörren på vårt nya hus målad ljus orange och ett badrum har orange skåp; det är en så glad färg. Den design som jag röstade mest på är den jag använder men med en mer feminin färgkombination. Du måste bara vänta och se det i köttet .... men under tiden är här ett urval av de som ansågs (de är upphovsrättsskyddade, reproducera eller använd inte).

Lektion - har alltid minst tre alternativ att välja mellan när du behåller tjänster eller anställer någon. Detta ger jämförelser inom alla områden inklusive finansiella.

Lektion - skapa en tydlig och mätbar, skriftlig brief och ge samma till varje designer så att du jämför äpplen med äpplen.

 Lektion - tro på dig själv; dina prestationer förde dig till denna punkt. Så vad händer om du inte är fantastisk på allt, bara omge dig med människor eller tjänsteleverantörer som är bra på vad du inte är. En av mina inspirationer var ett stjärnmärke som jag stötte på i en tidning som var så aktuell.

Lektion - om det inte är rätt, sätt dig inte. "Det kommer att göra," kommer aldrig att göra

Lektion - aldrig betala för någonting helt, framåt

Lektion - Be varje potentiell leverantör att underteckna en NDA innan du avslöjar information om ditt varumärke.

Rekommendera; nätverksgrupper - @thesorority, @bhive, @UEL, de som innehas av din bank, bransch eller professionell, @CEW Be om en gratis provperiod innan du registrerar dig till årsavgiften.

5P2HL - tacksamhet - Jag är mycket tacksam för allas kommentarer och uppmuntran. Tack.

Lämna dina kommentarer nedan så att vi alla delar.  

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras