Happy Living - Sårbarhet

Kreativitet kräver mod

När jag var yngre älskade jag att skriva - berättelser och poesi. Jag älskade att rita och måla. Jag brukade sätta på sång- och dansföreställningar och små pjäser och tvinga min familj att sitta och titta på. Jag minns den stolthet jag kände när min mamma visade mina dikter med tillhörande konstverk på kylen. Jag njöt av applåderna och de grymma recensionerna som oundvikligen skulle komma på min väg efter varje föreställning. Det fick mig att må bra om mig själv.

Jag kommer aldrig att glömma att sätta på en särskilt rolig föreställning som fick min syster att kissa sig från att skratta så hårt! När jag tittade tillbaka var jag ett super kreativt barn, och jag uttryckte mig på dessa sätt gav mig stor glädje. Jag vet inte riktigt när men vid något tillfälle slutade jag lätt uttrycka min kreativitet.

Kreativitet Olika sidor av hjärnan

Mitt kreativa uttryck började förmodligen minska när jag började bry mig om vad andra tyckte om mig. Individer som skapar något lämnar sig öppna för andras kritik. Barn bryr sig inte om hur de uppfattas av andra. Barn har modet att göra det som gör dem lyckliga och ger dem glädje, oavsett om andra tycker att det är lamt eller dumt.

Efter att ha lyssnat på Brene Browns bok - Sårbarhetens kraft, lärde jag mig att vi alla är kreativa, jag tror att det här är lätt att se hos barn och jag trodde fel att de flesta växte ut av att vara kreativa. Sanningen är att vissa av oss väljer att uttrycka vår kreativitet och andra inte. De som gör det, tenderar att vara lyckligare och leva mer givande liv.

Jag tror att många vuxna, inklusive mig själv, faller i fällan att tänka att om en uppgift inte är produktiv är det inte värt att göra.

Du kan inte 'slösa tid' på att vara kreativ när det finns tusen andra, mer produktiva, användningar av din tid, eller hur? Fel ... att vara kreativ ska aldrig ses som slöseri med tid.

Kreativitet är en form av lek - det är viktigt för välbefinnande, det är känt att minska stress och ångest, det ger dig en känsla av syfte, det leder till en känsla av stolthet och prestation, det kräver viljan att misslyckas och försöka återigen, det uppmuntrar oss att bli livslånga elever och utan det finns ingen innovation.

Att skapa innehåll för denna blogg och sociala medieplattformar har gett mig en sådan känsla av lugn och tillfredsställelse. Jag uppmuntrar dig att hitta ett sätt att vara kreativ, du kan laga mat, sjunga, dansa eller rita göra vad du vill, bara hitta något sätt att uttrycka dig.

Paula xo

Gästblogginlägg av Paula Scott

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras