LYCKLIGT LEVANDE - TILLFÄLL

Accepterar vem du är

Jag tror att en av nycklarna till att vara lycklig är att förstå varför du känner, tänker och beter dig som du gör. Det första steget mot att förstå dig själv är att acceptera dig själv. Problemet med självaccept är att vi ofta kämpar för att se vårt sanna jag. Vi tenderar att antingen se oss själva genom rosfärgade glasögon och överskatta våra styrkor. Eller omvänt sätter vi oss ner och överdriver våra svagheter.

Paula ScottIbland finns det en koppling mellan vem vi verkligen är och vem vi skulle vilja vara. Nu är jag allt för självförbättring och försöker förbättra dig själv. Att växa som person är verkligen viktigt för mig. Det är därför jag prioriterar att studera, läsa, meditera, äta gott och träna. Jag försöker bli friskare, både fysiskt och mentalt, år efter år. Men, och det här är väldigt viktigt, jag accepterar var jag är nu, jag är inte desperat att förändra, bara öppen för tillväxt. Att vilja utveckla dig själv på detta sätt drivs av interna förväntningar, du gör det för att det är viktigt för dig.

Att vilja vara som någon annan eller försöka helt ändra din personlighet är orimligt.

En förakt för vem du är och en desperat önskan att vara någon annan kommer sannolikt att drivas av oro för vad andra människor tycker om dig. Detta är ohälsosamt. Vi måste acceptera vem vi är just nu och lära oss att älska den personen.

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag har jämförts av många med Monica Geller från Friends. Som tonåring och mitt i 20-talet hatade jag absolut detta. Jag ville vara Rachel Green, inte Monica! Rachel var rolig, lättsam, lite yr och den typiska "flickan bredvid". Som jämförelse är Monica spänd, kontrollerande, tvångsmässig, en typisk ”typ A” personlighet.Monica från vänner

I flera år kämpade jag för att acceptera och därför förstå mig själv. Jag kämpade mot vem jag verkligen var för att passa in och bli accepterad av andra. Jag omgav mig med människor som förde mig ner. Människor som valde mina osäkerheter och var snabba med att påminna mig om personlighetsdrag som jag inte ville omfamna. Jag inser nu att den typen av beteenden säger mycket mer om dem än vad jag gör.

Idag kunde jag inte känna mig annorlunda, jag har lärt mig att älska de personlighetsdrag som jag delar med Monica. Min personlighet har sina styrkor och jag gungar på den. Genom att acceptera vem jag är förstår jag mig själv bättre. Människorna jag valde att ha runt mig accepterar och stöder. Jag gör saker som jag verkligen tycker om och värdesätter.

Att acceptera dig själv leder till mer självförståelse, medkänsla och vänlighet. Ingen kan göra ett bättre jobb med att vara dig, så släpp det som är coolt eller populärt och lev ett liv som är äkta för dig.


Paula xo

Gästblogginlägg av Paula Scott

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras