Bli fit och självsäker med Beyonce, J-Lo & Shakira som din tränare

Jag har kämpat för att bli i form och fast de senaste 6 åren sedan jag hade min dotter Yasmin. Det har varit lite av en utmaning hela mitt liv, verkligen. Så vad är orsakerna ... eller ursäkterna?

Stressen med att starta och överleva i ett nytt företag. Sjuka föräldrar på sjukhus, mamma i nästan sju månader. Missnöje med delar av mitt äktenskap. Glädjen att ha en 6-åring och vill spendera fritid med henne. Oroar dig för pengar. Min genetiska sammansättning och de små sprickorna börjar visa sig i min egen hälsa. Lägg till det, intag av vin är lite högt, sömnbrist, att ge efter för Deliveroo lite för ofta (men en hälsosam ätare för det mesta), stående vid skolportarna med andra (fit & fast) mödrar som är åtminstone ett decennium yngre än jag, Yasmin, knackar ofta på mig och ropar "Tag Mummy, Catch Me!" ... Och slutligen, men viktigare, saknar disciplin och tillämpning på konsekvent adress blir fastare och fastare, för de månader det kommer att ta för att rätta till det.

Om det låter som du, lyssna. Följande har galvaniserat mig att ta ACTION!

 • Lite hälsoskrämma som hade mig i A&E för ett par veckor sedan
 • Någon allvarlig inflammation i lederna (min mamma har kronisk reumatoid artrit och andra autoimmuna sjukdomar) och,
 • En kommande långhelg i Italien med mina flickvänner och deras döttrar.

Jag är mycket medveten om att för att åldras ungdomligt måste jag vara frisk, mobil, passa, känna mig attraktiv, behålla energi, hålla mig borta från långvariga läkemedel och undvika kronisk sjukdom. Så här är några tips som hjälper dig att känna dig bättre, fastare, mer ungdomlig, mer attraktiv, mer självsäker och lyckligare.

Gymmet. Flytta mer

När du är på konditionsmaskiner, sätt på musikkanalen. Titta på dans, passa kroppar, lyssna på kraftpumpmusik och bli distraherad fungerar. Mina favoriter är:

 • # J-Lo, #Beyonce och #Shakira - Bra beat och rytm och du kan sjunga med i huvudet. Egentligen är Shakira min favorit av dem alla för att hon verkligen ser glad ut i sina videor. Som att hon verkligen trivs och dansar. Kolla upp Waka Waka och jag slår vad om att du inte kan låta bli att känna dig lyckligare och innan du vet ordet av det är nästan 4 minuters träning klar. Träna med dessa kvinnor motiverar mig. Visst, de har en armé av människor som hjälper dem att se bra ut men de var tvungna att lägga in arbetet. Jag beundrar deras passformiga, flexibla kroppar inte för att de är smala utan för att de är starka och rörliga. Det känns som att de är min personliga tränare.
 • #Carpool Karaoke med James Corden - Det är fantastiskt och 15 minuter flyger bara medan du skrattar. Eller titta på #Ellen Degeneres-showen.

Jag gör cardio och sträcker ett besök och styrka med stretch nästa, så att jag inte spenderar längre än en timme i gymmet. Annars delade jag lika tid mellan de tre. Ja, lika lång tid att sträcka undviker skador, gör dina leder mer flexibla och har en lugnande effekt på ditt sinne.

Äter

Så här är det viktigaste. Under åren har jag blivit van vid att "känna mig mätt" snarare än att "inte längre vara hungrig". Jag vet att jag äter för mycket för när jag kommer till den punkten jag känna full, jag vet att om några minuter kommer jag att känna obekvämt full, då hjärnan registrerar signalerna om fullhet. Det är för sent! Det är en liten skillnad som gör störst skillnad.Att äta medvetet och långsamt, smaka på varje munfull och borta från TV: n kommer att sätta dig på rätt väg. Om du är en tallrikare, servera dig mindre portioner (på en mindre tallrik om det hjälper). Det är så mycket bekvämare att känna sig mättad eller inte längre hungrig än att det känns att vara fylld. Gör det i några dagar så kommer din hjärna att ordna det.

Ät mer grönsaker och frukt - satsa att du aldrig har hört det förut! På allvar, jag har hängit åt några vegetariska måltider och de har nöjt mig. Ha bara gott i huset.

Kallt Turkiet på sprit

Jag är på min 12: e avhållsamhet när jag skriver och det känns så bra. Du vet redan om de tomma kalorierna i alkohol. Men de andra skillnaderna finns: uppblåsthet försvinner, svullnader i ansiktet försvinner, dina ögon ser tydligare ut, mindre matbehov, svullna anklar minimeras, mindre kalorier och den enorma känslan av att ha kontroll. Endast de första dagarna blir svåra.

Vatten

Hur många gånger har du läst att du behöver dricka mer? Det är dock sant, det håller dig fylld. Vi misstänker ofta att vi är törsta för att vara hungriga och äter mer än vi behöver. Huden förbättras också. När jag är ute och äter middag dricker jag kolsyrat vatten med Elderflower cordial och en limeskiva med is. Det känns inte som en läsk på något sätt.

Sömn

Forskning visar att de som är sömnberövade är mer benägna att vara överviktiga, vilket gör att du är mindre benägna att träna, vilket gör att du känner dig lite skit om dig själv, etc etc bla bla! Få tillräckligt med sömn annars kommer du aldrig upp tidigt på morgonen för att komma till gymmet. Jag gillar att gå på morgonen eftersom det är gjort och ur vägen innan något kan spåra mig och jag känner mig bra resten av dagen. Dydig till och med!

Titta på din kropp i spegeln. jag menar verkligen se.

Låter konstigt men jag tenderade att undvika att titta på mitt nakna jag i spegeln när jag är på den olämpliga och tyngre sidan, vilket innebär att jag är mindre benägna att vara motiverad att göra något åt ​​det. Å andra sidan, när du har din hjärna i spåret och är motiverad, titta på förändringarna i din kropp när dagarna går. Jag menar verkligen titta och du kommer att se skillnader ganska snabbt. Ladda ner en invägningsapp och spela in resultaten från vågen. Den här gången väger jag mig själv dagligen och de senaste 10 dagarna gick det upp tre gånger men totalt sett är det nästan 3 kg nere. Håll fokus på den totala förlusten, låt inte det spåra dig. Andra fördelar är att du sannolikt kommer att upptäcka att du vill ha sex oftare också!

Lämna dina kommentarer nedan. Vi alla måste hjälpa och stödja varandra för att vara mera, fastare, friskare, mer självsäker och i slutändan lyckligare!

Jag är mycket glad över att du gillar våra blogginlägg. Jag skulle också verkligen älska det om du tittar på vår websida - Vi vill gärna att du är en del av vår stam.

2 Comments

 • Great piece, I recognise so much of myself in this. But as 50 beckons next year, I’ve definitely got a new motivation. I just want to make sure I have as long, healthy and active life as possible, to be there for my kids, but also so my partner and I can enjoy the time when it finally gets to be just the two of us. We’re a blended family, so never had time just the two of us, so I don’t want to spend that time unwell and not able to do much. I’m managing twice a week for half an hour on the cross trainer at the gym, and a lot more walking each day. And Slimming World is a new experience, but so far it’s providing the discipline I need. Here’s to be being fabulous, fit and fifty, that’s my goal :)

  Helen T
 • Good for you Maleka. Keep it up. As a PCOS sufferer I struggle to lose weight. I eat healthy and exercise regularly but I still struggle to shift the weight. I feel better in myself for exercising but I also know my age and genes are against me. I’m 42. I think having role models to empower us is great and I think it’s good to promote living a healthy lifestyle. Skinny doesn’t necessarily mean healthy and overweight doesn’t necessarily mean unfit. I am quite fit despite being overweight. Hopefully you’ll reach your goal and so will I. We just gotta keep going!!!!

  Natalie Walton

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras