KOMMUNIKATION / OFFENTLIGA FÖRBINDELSER - Att sprida ordet

Detta är ett massivt ämne och utvecklas ständigt så jag antar att det kommer att ta mer än ett blogginlägg när mina egna erfarenheter utvecklas. Med fler vägar än någonsin för att nå potentiella konsumenter är det viktigt att hålla jämna steg med de nyare sätten att sprida ordet med respekt för de traditionella redaktionella vägarna. Estee Lauder brukade själv säga "tele-gram, tele-phone, tell-a-woman" och titta vad hon uppnådde.

hur vi pr i din fördel

Det är tidskrävande att lära sig och ta sig an alla olika sociala plattformar. Till exempel skriver jag den här bloggen, Tweet, Facebook och Pintrest. Verkligheten är att även om jag är nybörjare är jag ganska bra på att publicera bloggar, inkonsekvent med Tweeting, allt eller ingenting på Facebook och har fäst mig ungefär två gånger på Pintrest så att när som helst jag får en ny följare på Pintrest ropar jag på skärmen 'Nej , följ min blogg, jag är bättre på det! ' och det går ett annat brutet löfte till sig själv, att "fästa". När du är 40 något (inte 17), växte upp med en biro och papper och nytt för dessa sociala plattformar, är det så spännande att få tillbaka dina första kommentarer ;, att veta att hej, någon är intresserad. Då går det att inse att människor som du inte visste ens hade läst om ditt liv och framsteg, när någon som basketskor mannen skickar uppmuntrande meddelanden och det får dig att tänka, WOW! Hur hittade han till och med min blogg i den stora världen? Och hur många andra följer mig som jag inte ens vet om? Det känns bra och lite konstigt. I mitt fall, en annan "överraskning" att upptäcka att någon annan följer mig med inte så goda avsikter ..... vill (och lyckas) orsaka dig och din familj skada och hjärtesorg och hon läser förmodligen detta nu. Jag bestämde mig för att det (hon) inte skulle hindra mig från att leva mitt liv och förverkliga mina drömmar, rekommenderar att du bedömer din egen situation för när du är ute .......


När det gäller traditionell kommunikation har jag planerat och sökt stöd i beredskap för lanseringen av MERUMAYA Integrative Effective Skincare, med avsikt att inspirera journalister och redaktörer att täcka mitt varumärke i sina tidningar, tidningar, bloggar etc. Presslanseringarna är inställd på veckan som börjar den 8 oktober och löper över fyra dagar. Jag har en gästtalare, Prof K, en doktorsexamen, som kommer att ge sina oberoende tankar om några av de aktiva ingredienserna i mina produkter. Han hjälper till att skriva pressmeddelanden, ger den vetenskapliga kunskapen medan jag ger varumärket "röst och ton" och den mer feminina presentationsstilen. Jag har förberett en PowerPoint-presentation som kommer att innehålla några bilder från Dr K samt inspiration bakom varumärket och produkterna. Igår lyckades jag skaffa skräddarsydda bärväskor till hälften av det pris som två andra företag citerade - yee ha! Fortfarande att hitta mjukpapper och band i mina Pantone-färger, tryckta pressmeddelanden, mappar etc. Husby gjorde konstverk för e-postinbjudningarna och idag hoppas jag kunna slutföra inbjudningslistan med PR-företaget jag jobbar med. Fingrar och tår korsas för att produkten ska tillverkas i tid; för närvarande beror på att anlända två dagar före den första händelsen är det spikbitande-förväntan tills dess. Lokalerna är sorterade - tack till dem som generöst har gett mig sina styrelserum. Morgonens arbete handlade om kommunikation. Jag vaknade i god tid för att klä mig och förbereda mig för mina två möten. Min mamma säger alltid, man föreslår, Gud förfogar över och jag var på väg att uppleva den första handen. Min förkylning hade förvandlats till en streamer över natten vilket gjorde att jag sminkade mig lite utmanande. Kontakta 400 till undsättning, det började träda i kraft när Baby Y bestämde att hon ville ha mamma utan pappa. Jag satt henne i handfat i badrummet och hon såg hur jag applicerade min smink medan jag sugade på min rodnadborste och spelade hennes kasta-allt-på-golvet-och-de-kommer-plocka-det-upp-tid-efter- time-game! Husby, som skulle byta blöja, försvinner ...... Husby (som inte gillar att kallas Husby) tar henne till frukost som hon väldigt högt protesterar mot och jag springer ner för att hämta henne. Dags att torka hår, vända och handväskans innehåll över golvet. De åker till Nanni och morfars hus, jag samlar prover och åker till frukostmöte med ägaren av The Diary (en katalog och branschens dagbokspublikation, central för alla skönhets-PR och journalister). Solen skiner, glad fredag, men det gör att streaming startar igen. Klättra runt i handväskan medan jag tävlar på gatan och du gissade det; Praktiska Andies är fortfarande på sovrumsgolvet. Allt jag kan hitta är en rosa haklapp, komplett med torkad gröt, för att torka upp strömmande ögon och näsa. Gosh, kosmetikflickans glamour! Bra frukost och Holly är super hjälpsam och äter faktiskt - tack!

Tävla hem när jag intervjuas av en toppjournalist för en funktion som ska publiceras i januari, i tid för när MERUMAYA träffar High Street. Jag är lite nervös, men väldigt glad att ha fått denna möjlighet - tack Sue. Fiona anländer och hon är jättebra. Jag gillar henne verkligen och hon har en otrolig egen historia. Jag skulle vilja träffa henne igen socialt. Jag svarar på hennes frågor och hoppas att jag inte vandrar för mycket. Hon berättar för mig att jag inte kommer att se den innan den publiceras och jag har en liten panik som jag desperat försöker inte visa på mitt ansikte. Icke-chalant uttryck ser förmodligen ut som smärtsamma grimaser; tänk om jag inte stöter på när jag ser mig själv eller vill bli synlig? Vad händer om jag inte lyckades få fram min fantastiska produktberättelse effektivt? Vad händer om hon inte älskar mina produktprover som jag har gett henne? Tänk om hon inte gillade mig? Det är så mycket mer personligt att intervjuas om dig själv och ditt eget varumärke kontra ett av de företagsmärken jag har arbetat med. Jag pratar med mig och tar bort mina osäkerheter. Det kommer att bli, vad det kommer att bli. Tydligen kommer fotografering att ske om några veckor; bra, jag har tid att förlora den oönskade tvåstenen. Dags att gå vidare med alla andra saker på min att göra-lista, var och en av dem brådskande, nu är vi på fem veckors nedräkning ....

 Lektion; När du planerar ditt pressevenemang, visualisera det som händer från början till slut så att du "ser" vad som behövs för att kommunicera ditt varumärke.

Lektion; Gör det lättare för journalisterna att skriva pressmeddelanden. Kort, kortfattad, lätt att välja ut viktiga uppgifter, provocerande rubriker, inkluderar viktig information som storlek, pris, försäljningsdatum, var till försäljning, kontaktuppgifter.

Lektion; Innan presslanseringen kontaktar nyckelpersoner och titlar för att se om det finns möjlighet till exklusiva vinklar eller att inkluderas i relevanta temafunktioner som finns på gång.

Lektion; Lär dig och fortsätt lära dig att delta på de sociala plattformarna och prenumerera och följa andra

5P2HL; själv; relationer - har av misstag hamnat i vana att äta lunch med Husby på en fredag ​​men fan, Fish and Chips jag just åt kommer inte att hjälpa mig att bli smal för kameran.

0 Comment


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras