FREE SHIPPING: UK Orders +£45 & INT +£100

#beautyhasnoage - Mer än bara åldern

#beautyhasnoage - Mer än bara åldern
#beautyhasnoage Daphne Poon

Av Daphne Poon

Ah, jul - de söta veckorna med lugna nätter, glögg och efterlängtad familjetid. Jag var hemma i Hong Kong för första gången på ett år från universitetet i London och gick på familjesamling. Skulle det vara trevligt att komma ikapp med några släktingar, eller hur? När jag kom till restaurangen stötte jag på en moster precis utanför entrén. "Hej!" Sa jag entusiastiskt. Min moster pausade ett ögonblick. Hennes ögon skannade mig från topp till tå - sedan kom de fruktade orden. "Wow. Du har blivit fetare." Tack moster, det är trevligt att se dig också. Det var inte första gången. Tyvärr, i kinesiska och många andra asiatiska kulturer ses kommentarer som dessa inte som oförskämda - de ses som nödvändiga. När allt kommer omkring är porträttet av den perfekta kinesiska kvinnan inte precis en hemlighet: stick-tunn docka, porslinshud, stora ögon och mörkt hår. Som en asiatisk snövit, i grund och botten. Vi pratar om den snäva skönhetsstandarden som ledde till virala trender av slår armarna runt midjan och balansera rader av mynt i hålen i krageben. Det är en standard som många tjejer möter, utan tvekan.

Men att växa upp, det som var uppnåbart eller till och med naturligt för andra var alltid utom räckhåll för mig, som någon form av mållinje som hela tiden blev pressad tillbaka. Tryck för att anpassa sig till en idealiserad bild? Bock. Misslyckades ansträngningarna att göra det? Bock. Lägre självkänsla som ett resultat? Tick ​​tick tick. Vi påverkas alla av vanliga glansiga tidskrifter och pråliga TV-reklam - för mig hjälpte särskilt inte bristen på asiatiska kvinnor i populära internationella medier.

De fråga om rasmångfald är en lång konversation för en annan gång; för nu, låt oss bara säga det som barn, tills jag såg Lucy Liu in Charlies änglar, Jag ritade bilder av mig själv med blont hår. Tyvärr är det precis vad de flesta av oss gör som kvinnor, oavsett ålder vi är i: jämför ogynnsamt med andra. Poängen är att det bara finns så många förväntningar som våra sinnen automatiskt strävar efter att uppfylla - inte bara de som rör våra kulturer utan också våra åldrar och miljöer. Och det är precis här #beautyhasnoage blir involverad.

Se, #beautyhasnoage handlar inte bara om att skönhet är ålderslös. Det handlar om att dölja självkritiken och ta tillbaka kontrollen för att känna sig vacker och säker på alla ålder och i varje miljö, oavsett vad vi har lärt oss att tro, oavsett från vår kulturella bakgrund eller sociala trender. Det handlar om att min mamma bär flytande eyeliner som en sassy chef vid 59 års ålder, även om andra inte tycker att det är "åldersanpassat". Det handlar om att min lägenhetskamrat känns jättebra när hon tränar på gymmet, även om kvinnan på angränsande löpband ser ut som Karlie Kloss på steroider. Och det handlar om att vi alla lär oss att titta i spegeln varje morgon, nickar mot våra reflektioner och tänker Ja för helvete. Du känner den lilla rösten i ditt huvud som säger att du inte är tillräckligt bra? Suckar, eller hur? #beautyhasnoage är ett uppdrag att dimma ner volymen och så småningom stänga av den helt. Det finns inga "krav" på skönhet - det enda som spelar roll är hur vi känner för oss själva. Mer än så handlar #beautyhasnoage också om att vi kvinnor stöder varandra och hjälper varandra att känna sig självsäkra.

För ett par veckor sedan sa en kvinna som jag aldrig träffade till mig i ett pubtvättrum medan jag rörde på sminken att jag hade ett härligt ansikte. Jag gratulerade henne i tur och ordning på hennes rosa-guld pixie cut, och samma leende i mitt ansikte spred sig direkt över hennes. Jag kände mig fantastisk under resten av dagen. Om du ser skönheten hos någon, varför inte erkänna det? När jag träffade Maleka först blev jag omedelbart inspirerad av hennes passionerade vision att sprida #beautyhasnoage som en rörelse - en som kunde antändas av MERUMAYA, men tändes i eld av någon kvinna som någonsin har känt sig osäker om sig själv. Så mycket så, faktiskt, att jag erbjöd mig att arbeta gratis för att vara en del av det (hon accepterade inte, välsignade henne). För fan, det är 2016 och för många av oss tar 50 nästan identiska selfies och lägger fortfarande inte en enda av dem.

Kommer du att hjälpa till att sprida budskapet? Du kan:

  • Använd hashtaggen #beautyhasnoage på dina sociala medier
  • Skicka ett foto med ett #beautyhasnoage plakat
  • Gör en 30-60 sekunders video (din telefon är bra) som berättar vad #beautyhasnoage betyder för dig.

Skicka foton och videor till marketing@merumaya.com, och vi kommer att inkludera dem i #beautyhasnoage-galleriet på vår webbplats www.merumaya.com.

Naturligtvis tar att ändra attityd tid och tålamod. Personligen kommer det att ta ett tag innan jag tittar på Victoria's Secret Fashion Show utan att tillgripa mina vänner Ben & Jerry. Men jag har kommit långt sedan det kinesiska barnet som drog sig med blont hår, och med en positiv syn kan vi alla hjälpa till att upprätthålla att skönheten inte har några gränser - det # skönhethasnoage.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart