Et stykke råd til dem, der lider af psykisk sygdom

Det er Mental Health Awareness Week - men hvis du kiggede udelukkende på statistikkerne, ville du ikke gætte, at dette er et problem, vi har brug for at øge bevidstheden om på alle.

Mental Sundhed Awareness Week

Det virker vanvittigt, at sådan en udbredt ting er ofte stadig fejet ind under gulvtæppet og ikke talt om, selv om det er nemt at se årsagen; der er stadig en enorm stigmatisering knyttet til psykisk sygdom. På trods af at hver fjerde lider af en, Femtemener, at "en af de vigtigste årsager til psykisk sygdom en mangel på selvdisciplin og viljestyrke".

Ændring af negative holdninger til mental sundhed er et emne tæt på mit hjerte, der har lidt med angst og depression mig selv (for ikke at nævne de venner og familie, der også har oplevet psykisk sygdom). Så jeg ønskede at dele nogle råd, der virkelig har hjulpet mig, og kan også hjælpe dig.

Selv om det kan synes himmelråbende indlysende, det tip, jeg ønsker at videregive, er at behandle Selv hvordan du ville behandle dine venner.

Især med tilstande som angst og depression, kan dit hoved være fyldt med, at negative stemme fortæller dig, at du ikke er god nok. Jeg husker at hade mig selv for at føle sig så lav, når jeg ikke rigtig har noget at være ked af. Jeg havde gode venner, en vidunderlig familie og fremragende karakterer på et prestigefyldt universitet. På papiret skal jeg være glad. Jeg følte mig så intenst skyldig, at folk langt værre stillet end mig kunne klare at forblive glad og stærk, da jeg næsten ikke kunne komme ud af sengen for at græde for absolut ingen grund. Jeg følte mig egoistisk, svag og dum. Det fik mig til at hade mig selv endnu mere.

 

Mental Sundhed Awareness Uge 2017Selvfølgelig ikke. Jeg ville være fyldt med medfølelse og forståelse, og fortælle dem, at følelsen af, at der er en del af sygdommen. Jeg ville gøre alt, hvad jeg kunne for at hjælpe dem med at komme på fode igen, og føle sig som sig selv igen. Det er på det tidspunkt, at mit byrådsmedlem fortalte mig, "Hvis det er sådan, du ville behandle en ven, bør du behandle dig selv på den måde også".

Det er absolut lettere sagt end gjort, men jeg kan ærligt sige, at det har hjulpet mig massivt. Det kan være så simpelt som at korrigere en kritisk tanke, eller det kan udvides til at tage sig tid til at gøre ting, som du nyder (mere om det i min næste blog-indlæg). For mig i det mindste, det bringer mig tilbage til virkeligheden, når jeg går tabt i et hoved fuld af bekymringer og negative følelser. Det tvinger mig til at få nogle perspektiv, og minder mig om, at jeg kun er menneske, og perfekt ufuldkommen som alle andre, som jeg elsker.

Jeg håber, at du måske vil finde dette råd nyttige, men jeg ville elske at høre om dine oplevelser og enhver rådgive, der har hjulpet dig med at håndtere psykisk sygdom. Drop os en kommentar, så vi kan øge bevidstheden om dette spørgsmål, der påvirker så mange af os.

Venligste
Rosie

Referencer

http://healthsurvey.hscic.gov.uk/media/37739/HSE2014-Ch2-Mental-health-problems.pdf

https://www.mentalhealth.org.uk/sites/default/files/fundamental-facts-about-mental-health-2016.pdf

Gemme

2 Comments

  • Hi I am not filling well I just fill left alone and don’t no what to do also I been work last 15 years working last October bully & harassment from work and my employee not done any thing after I been in depression still I am no filling well I am crying when I was alone and fill like sucide. Thank for my wife and family support Lott . Please if any thing about sucide not right because day after onther day . All the best also talk to friends &family if u got any filling about sucide . Thank

    Arri
  • Thankyou Rosie for sharing your feelings.I can empathize with your story.Currently feeling the same low mood,irritable and weak.I have no reason to feel this way.Talking is difficult as you feel a burden and feel it’s ‘boring’ even to me that I feel this way as I have for much of my life.It’s good advice to be kinder to ourselves,but difficult with the ‘haze’ of negative thoughts.Thanks again for sharing.

    kelly

Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres