Parabener, MIT, CIT, Formalin - Er disse konserveringsmidler kosmetiske 'Nasties'?

Et typisk scenario: du forkæler dig selv med en shopping-session i din yndlings skønhedsafdeling. Du ser frem til at prøve den nye shampoo, der blev omtalt og gennemgået i det modemagasin, du købte under din frokost. Så snart du griber produktet, er der noget, der fanger din opmærksomhed - 'parabenfri' etiket på forsiden af ​​produktet - "Hvad er parabener nøjagtigt igen?" "Kan løbe gennem dine tanker, og du skriver tre ord i din søgemaskine "Hvad. Er. Parabener". Og nu er du overvældet af artikler, der basherer parabener, konserveringsmidler, kemikalier generelt af mange grunde, men da du har travlt, er de eneste to ord, du først og fremmest bemærker, "kræftfremkaldende virkninger" ... Og du tror faktisk på dem.
Men hvad er den virkelige sandhed bag disse kemikalier?

  • Parabener

De beskriver en familie af anti-svampe / antibakterielle ingredienser, der er blevet brugt i årtier.

Kosmetik bruger typisk kortkædede parabener (fx methyl) og nogle langkædede parabener (fx propyl), og der har været brug af en eller anden forgrenet kæde (fx isobutyl).

Sikkerhedshensyn omslutter hovedsagelig teorier om, at nogle parabener kan have en svag østrogen aktivitet. Det kunne teoretisk øge væksten af ​​tumorer. Der er imidlertid ingen beviser, der tyder på, at dette er tilfældet, og den faktiske originale hoo-ha om parabener kom fra ubegrundede og videnskabeligt mangelfulde rapporter.

Der er begrænsninger for brugen af ​​nogle parabener, herunder forbud mod forgrenede parabener nu, da regulatorer ikke har været tilfredse med deres sikkerhed med hensyn til irritation.

Methylparabenefter vores kosmetiske videnskabsmænds mening er det bedste, sikreste, mildeste og mest ideelle konserveringsmiddel til kosmetik, der ikke er i brug.

MERUMAYA bruger det ikke på grund af offentlig opfattelse, og nogle kampe er ikke energien værd.

  • MIT = Methylisothiazolinon

Et grimt konserveringsmiddel, der er effektivt, fordi det er grimt. Typisk fundet i skyllevandsprodukter, men blev godkendt som et konserveringsmiddel, der blev sluppet for et par år siden - meget til chok for de fleste kosmetiske forskere! Det er nu endnu en gang forbudt fra efterladte produkter og med rette.

Der er mange links til MIT, der forårsager allergiske reaktioner. Isothiazolinoner bruges i tøjvask og husholdningsprodukter, så udbruddet af allergiske reaktioner kan udløses af en kumulativ eksponeringseffekt.

MERUMAYA undgå dette konserveringsmiddel.

  • CIT = Chloroisothiazolinon

Dette bruges i kombination med MIT, i mange skylningsprodukter.

Igen et grimt, men effektivt konserveringsmiddel. Denne er endnu mere pæn end MIT og er udelukkende beregnet til skylningsprodukter og med rette, ikke tilladt i efterladte produkter. De samme allergiproblemer gælder som angivet for MIT.

MERUMAYA undgå dette konserveringsmiddel.

  • Formalin = formaldehyd

Dette er et konserveringsmiddel, der anvendes i kosmetik og har forbindelser med at være kræft. Juryen er ude på dette i nogen grad, og det bruges stadig (i nogle konserveringsmidler, der virker ved at frigive formaldehyd i formuleringen over tid). Det er dosisafhængigt, og igen er alle reguleringsorganers opfattelse, at konserveringsmidler, der giver formaldehyd, er sikre på de fastsatte niveauer.

MERUMAYA undgå formaldehyddonorer.

Dette blogindlæg er baseret på oplysninger fra en af ​​vores kosmetiske forskere.

 

0 Comment


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres